vineri

29 martie, 2024

7 octombrie, 2015

volkswagenAmpla operațiune de rechemare în service a milioanelor de autovehicule pe care este instalat softul ce păcălește testele de măsurare a noxelor va fi lansată la începutul lui ianuarie și se va încheia la sfârșitul lui 2016.

„Dacă totul decurge conform planului, putem începe rechemarea în ianuarie. Toate mașinile vor trebuie terminate până la sfârșitul lui 2016”, a declarat Matthias Mueller, șeful executiv al Volkswagen, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citat de Wall Street Journal.

Pentru o parte din cele 11 milioane de autovehicule, nu va fi nevoie decât de o reglare a softului, dar în unele cazuri vor fi necesare intervenții la partea mecanică.


În ceea ce privește piața americană, un purtător de cuvânt al companiei a declarat ulterior că soluția aleasă de Volkswagen pentru rezolvarea situației va trebui mai întâi aprobată de Agenția pentru Protecția Mediului.

Șeful executiv al grupului le-a mai spus jurnaliștilor de la FAZ că din informațiile existente deocamdată rezultă implicare în scandal a unui număr mic de angajați. Mai multe date vor exsita peste câteva săptămâni, la finalizarea anchetei interne și a celei extrene aflate în desfășurare.

Nu se pune problema plății amenzilor ce vor fi stabilite, a explicat Matthias Mueller, care a precizat că „nu au existat morți, iar mașinile noastre au fost, și sunt, sigure”.

Miercuri, la ședința companiei, urmează să fie anunțate tăieri masive de cheltuieli, dar încă nu se știe care vor fi proiectele și investițiile afectate.

Cum puteți afla dacă mașina dumneavoastră are softul cu probleme 


Volkswagen a lansat şi pe site-ul din România sistemul prin care proprietarii de autoturisme VW pot afla dacă maşina lor este afectată de scandalul emisiilor.

Posesorii autohtoni ai mărcilor implicate în scandal pot verifica AICI seriile de şasiu (cod VIN) pentru mărcile Volkswagen şi Volkswagen Autovehicule Comercial.

Conflict între Parlament și Comisie din cauza VW

Nu mai puțin de patru comisii ale Parlamentului European au cerut Comisiei Europene să declanșeze o anchetă privind acest scandal,pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea schemă de fraudare care nu a fost depistată atâția ani.

Comisarul pentru Piața Internă, Elżbieta Bieńkowska, i-a revoltat pe europarlamentari când i-a informat că executivul nu intenționează să ia vreo decizie înainte de a vedea rezulatele investigațiilor făcute la nivel național.

Volkswagen va rechema în jur de 11 milioane de vehicule diesel implicate în scandalul privind fraudarea testelor de poluare. Grupul are deja un plan de reechipare a maşinilor, plan ce urmează să fie prezentat miercuri autorităţilor de reglementare.

Compania estimează în in trimestrul al treilea din acest an va aloca 6,5 miliarde de euro pentru costurile de remediere a neregulilor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: