vineri

29 martie, 2024

5 februarie, 2019

Rusia a înregistrat o creștere economică de 2,3% în 2018, peste estimările oficiale, care deja fuseseră corectate în sus, de la 1,8% la 2%, de Ministerul Economiei, pe baza avansului în construcții.

Biroul de statistică Rosstat a îmbunătățit Estimarea referitoare la creșterea din sectorul construcțiilor în primele 11 luni ale anului a fost majorată de la 0,5% la 5,7%, potrivit biroului de statistică Rosstat, citat de Reuters.

Ministerul nu a specificat decât că sporul se întemeiază pe activitățile de construcții din regiunea Iamalo-Nenets, fără alte detalii, dar acolo este centrala de gaze naturale lichefiate Iamal, care a atins capacitatea maximă în 2018, fiind operată de Novatek, cel mai mare producător de gaze privat


Creșterea economică mai ridicată nu a susținut veniturile populației. În Rusia, o țară cu o populație de 147 de milioane de locuitori, cheltuielile din sectorul privat au scăzut de fapt în trimestrul al patrulea, potrivit analiștilor.

„Dinamica anuală a consumului gospodăriilor, comparată cu cea la 9 luni, arată o încetinire”, spune un analist Alfa Bank, iar Reuters spune că Rosstat și-ar putea ajusta estimările.

Pe de altă parte, inflația a accelerat în 2018 şi ca urmare a creşterii TVA de la 18 la 20%, iar tendința va continua în 2019, până la 5,1%, peste ținta băncii centrale, de 4%.

Banca centrală a majorat în decembrie dobânda de referință, pentru a limita presiunea de creștere a prețurilor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: