miercuri

27 martie, 2024

28 martie, 2016

hackathonRomânia va participa anul acesta pentru prima oară la Hackathon NASA Space Apps Challenge (concurs de programare) care va avea loc pe 23 și 24 aprilie și se va desfășura concomitent, timp de 48 de ore,  în 193 de orașe din 72 de țări.

Prima ediție a avut loc în 2012 (au participat 2.000 de persoane, cu 101 proiecte, din 25 de locații situate în 17 state), iar  la ediția de anul trecut au intrat în competiție peste 14.000 de concurenți, din 61 de state și 133 de locații.

Au participat nu doar echipe (de la universități sau firme) din state occidentale, ci și din: Abidjan (Cote D’Ivoire), Ariana (Tunisia), Bitola (Macedonia), Calabar (Nigeria), Chittagong (Bangladesh), Cochabamba (Bolivia), Cotonou (Benin), Lagos (Nigeria), Mombasa (Kenya), Nairobi (Kenya).


Principalele  teme de anul acesta sunt – Terra, Aeronautica, Tehnologia, Stația Spațială Internațională, Călătorie spre Marte, De la Sistemul Solar la infinit, cu 25 de probe din care fiecare echipă de proiect o poate alege pe oricare.

În România s-au înscris deja, în doar trei zile de la deschiderea înregistrărilor, 60 de persoane, astfel încât s-a suplimentat numărul participanților din țara noastră, de la 100 la 150, a declarat pentru cursdeguvernare.ro Olivia Frosin, de la TechAcademy, project manager pe acest proiect. Toți sunt din domeniu, software developers, a mai spus aceasta.

Evenimentul de la Cluj este organizat de Centrul de Antreprenoriat și Inovație Startup Transilvania și partenerii TechAcademy, SprintPoint Techcelerator și ClujHUB.

Hackathonul este parte a NASA Open Innovation Program și reprezintă Incubatorul de inovare al Agenției Aerospațiale Americane.


Înscrierile sunt posibile până în dimineața hackathonului, 23 aprilie.

Pe15 aprilie va avea loc Data Bootcamp, unde li se vor prezenta concurenților  seturile de date și unelte NASA, cu conceptele și abilitățile de problem solving.

Juriile vor desemna cel mult două proiecte care vor fi trimise pentru evaluare juriului internațional.

Învingătorii (câștigători ai cinci proiecte și ai premiului People’s Choice Award) vor fi invitați la o lansare NASA.

International Space Apps Challenge este cel mai mare hackathon  la nivel mondial și la această competiție participă persoane din diverse domenii – programatori, oameni de știință, profesori, tehnologi, artiști, designeri, ingineri, storytellers, studenți și antreprenori, care colaborează pentru dezvoltarea de soluții inovative, open-source, la probleme cu impact global, legate atât de explorarea spațială cât și de nevoile sociale planetare, folosind seturi de date puse la dispoziția publicului de către NASA.

Până acum, au fost dezvoltate soluții sub forma unor aplicații mobile la jocuri, hardware etc, precum Sky Watch, NYSpaceTag  sau Cosmix.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: