sâmbătă

20 aprilie, 2024

9 martie, 2018

UPDATE:  Reacția lui Liviu Dragnea

„Văd o mare disperare înainte de congres. Ce vă pot spune și mărturisesc, îmi asum autodenunțul ăsta, m-au prins când vindeam portocale pe plajă. Am doar ce e în declarația de avere”, a spus Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști despre dezvăluirile făcute de Rise Project.

Întrebat despre casa de avocatură din Portugalia care îl reprezintă în Brazilia, Dragnea a spus că preferă „să discutăm despre congres”.


El neagă că ar avea vreo proprietate în Brazilia.

****

Liviu Dragnea, președintele PSD, este anchetat într-un dosar de spălare de bani instrument în Brazilia, scrie Rise Project, citându-l pe procurorul federal, Carlos Wagner Barbosa Guimarães, care a confirmat informația.

„Barbosa Guimarães a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit “portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia. În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri”, explică Rise Project.


Cele două „portocale” ar fi Mugurel Gheorghiaș, coleg de facultate și fost acționar principal în Tel Drum,  și un cetățean brazilian.

Tel Drum a cumpărat în Brazilia o vilă de lux, dotată cu teren de tenis și piscină pe malul oceanului Atlantic. Alintată „Casa Grande” de Dragnea și anturajul său, vila i-a găzduit, în numeroase rânduri, pe șeful PSD, pe Costel Comana și pe alți oaspeți din România.

A doua „portocală” anchetată de brazilieni este localnicul Cauby Cursino Campos Junior. Un fost taximetrist, care s-a îmbogățit în urma afacerilor cu românii, a semnat toate documentele tranzacțiilor braziliene derulate de Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș.

Procurorul Barbosa Guimarães, citat de Rise Project, a spus că brazilianul Cauby Junior nu avea bani ca să investească în firmele din Brazilia: „Știm că banii au venit din România.”

În România, Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu (în Dosarul Bombonica, în care urmează să se pronunțe curând prima sentință) și într-un dosar deschis la cererea OLAF, care a investigat detunrarea a 21 de milioane de euro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: