vineri

19 aprilie, 2024

16 martie, 2013

Numărul direcţiilor de sănătate publică şi al serviciilor de ambulanţă judeţene şi al municipiului Bucureşti scade de la 42 la 8, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern iniţiat de Ministerul Sănătăţii.

Joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat că personalul medical care activează în direcţiile judeţene de sănătate publică ce vor fi desfiinţate-reorganizate va fi transferat către unităţile medicale.

Astfel, a precizat ministrul, 4-5% din personalul direcţiilor judeţene de sănătate publică va merge, totuşi, în şomaj, aceste categorii de salariaţi nefiind personal medical.

(Descarca de aici proiectul de hotarare de guvern privind reorganizarea structurilor Ministerului Sanatatii)

Ce prevede proiectul de HG:

  • „In subordinea Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică județene se reorganizează în 8 autorități regionale de sănătate publică, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică și în subordinea cărora funcţionează 34 de oficii județene de sănătate publică și alte alte unităţi cu personalitate juridică, conform prevederilor legale”.
  • „Serviciile județene de ambulanță se reorganizează în 8 servicii regionale de ambulanță, structuri cu personalitate juridică și în subordinea cărora funcţionează 33 de stații județene de ambulanță”.
  • „Serviciul de Ambulanță București-Ilfov își păstrează organizarea actuală și devine Serviciul Regional de Ambulanță București”.
  • De asemenea, tot în subordinea MS vor funcţiona Agenția Națională de Programe de Sănătate, Agenția Națională de Infrastructură Sanitară, Dispozitive Medicale și Achiziții Centralizate și alte instituții publice, care vor fi înființate prin hotarâre a Guvernului.
  • La nivelul aparatului central al MS, proiectul de HG prevede diminuarea numărului maxim de posturi de la 290 la 280 cu excepţia demnitarilor şi a posturilor aferente cabinetului ministrului.
  • Totodată, cei 3 secretari de stat din Ministerul Sănătăţii vor avea atribuţiile împărţite specific, astfel: politici asistență medicală de urgență și pregătire împotriva dezastrelor; politici și strategii de sănătate; relația cu societatea civilă.
  • Subsecretarul de stat, prin compartimentele de specialitate subordonate, va coordona, în principal, la nivel naţional domeniul asistenţei medicale de urgenţă, dar şi compartimentul colaborare cu NATO şi protecţia infrastructurilor critice.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: