sâmbătă

20 aprilie, 2024

19 septembrie, 2017

Regiunea Nord-Vest este campioana exercițiului financiar bugetar 2007 – 2015, ea reușind să cheltuiască 410 milioane de euro din cele 450 pe care le-a avut la dispoziție în exerciţiul financiar 2007 – 2015, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

“Facem acum analiza încheierii perioadei 2007-2015 şi, practic, din cele 450 de milioane acordate Regiunii Nord-Vest, s-au cheltuit 410, deci peste media pe ţară.

Sigur, nevoile sunt foarte mari, pentru că decalajele istorice, sărăcia sunt foarte mari şi tocmai de aceea recomandarea mea este ca în toate judeţele să se facă o analiză a fondurilor şi a priorităţilor, ce este cel mai important pentru cetăţeni.


Regiunea NV este regiunea campioană dintre toate, au încheiat exerciţiul financiar cu 9 euro din 10 cheltuiţi, ceea ce eu cred că este o performanţă”, a afirmat Corina Creţu, citată de Agerpres.

Ritmul accesării fondurilor europene va fi păstrat și pentru actualul exercițiu financiar, în această regiune, fiind vorba de o depăşire de câteva ori a cererii de fonduri europene prin proiectele care au fost depuse:

“Dacă vine vorba de întreprinderi mici şi mijlocii, s-au depus proiecte de şapte ori mai multe decât alocările pe care le avem, ceea ce în alte zone ne plângem că nu avem proiecte. Deci, din acest punct de vedere, autorităţile locale, pe care ne bazăm, pentru că au în mână miliarde de euro pentru a fi implementate, trebuie să aibă capacitatea administrativă necesară. Suntem aici pentru a acorda asistenţă tehnică, pentru a ajuta”, a mai spus comisarul european.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: