vineri

19 aprilie, 2024

29 noiembrie, 2018

Romanian Business Leaders (RBL) cere tuturor partidelor politice din România să asigure un management competent și continuitate la conducerea a trei domenii-cheie care presupun investiții publice pentru dezvoltarea pe termen lung a României – infrastructură, educație și sănătate.

Anul 2018- afirmă un comunicat al organizației emis joi- ar fi trebuit să fie anul investițiilor publice, dar avem în realitate cel mai scăzut nivel din istoria țării (3% din PIB) și deja guvernările fac o tradiție din a nu-și asuma responsabilitatea pentru dezvoltarea economică a României.

În infrastructură, managementul operațional profesionist și responsabil este necesar la nivelul Ministerelor și al Companiilor din subordine ca să implementeze unitar un program de investiții, care să respecte întocmai Master Planul General de Transport. “Nu e permis să schimbi strategia în fiecare lună. În ultimii 10 ani, România a avut 18 miniștri ai Transporturilor. Dacă noi nu punem presiune ca miniștrii competenți să aibă continuitate în funcțiile pe care și le-au dorit, nu avem cum să o scoatem la capăt, indiferent cât de mult ne dorim”, a declarat Ion Lixandru, liderul grupului de lucru RBL pentru Infrastructură, la conferința de lansare a Romanian Business Leaders Moldova, din 28 noiembrie 2018.


RBL cere să fie respectate două reguli de bază privind conducerea competentă a Ministerelor Transporturilor, Educației și Sănătății:

  • inamovibilitatea miniștrilor cel puțin pe perioada mandatului de patru ani (cu excepția situațiilor clare de nerespectare a mandatului de investitură) și
  • complementaritatea deciziilor, prin care niciun nou ministru nu poate să schimbe sau să anuleze o decizie a miniștrilor anteriori, privind prioritățile din documentele strategice (de exemplu, în infrastructură, din Master Planul de Transport).

Infrastructura a fost subiectul principal dezbătut de peste 150 de antreprenori și executivi de top din Iași, Suceava, Bacău, Neamț și Vaslui, la conferința RBL – Cum conectăm Moldova la dezvoltarea pe termen lung. Lideri din business locali și naționali cu afaceri cumulate de peste 500 milioane de euro (în producție, industrie alimentară, sănătate, tehnologie, turism, curierat, transport, textile și alte domenii), care angajează împreună peste 10.000 de angajați, au mai discutat despre soluții practice la criza de oameni și despre piața ITC din Iași.

Filiala din Iași este a doua deschisă de RBL în țară, după cea din Cluj-Napoca, în 2017. Filialele reunesc membrii RBL de pe plan local și pun la dispoziția antreprenorilor și executivilor de top din regiune platforma de acțiune și implicare a RBL, care este formată din programe pentru antreprenoriat, educație și bună guvernare și în care oamenii de afaceri pot dedica resurse de timp, bani și expertiză pentru a le adapta și dezvolta la nivel local.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: