joi

25 aprilie, 2024

2 martie, 2017

Guvernul a aprobat joi, printr-un proiect de lege, aderarea României ca asociat la Forumul de implementare a proiectului BEPS, ce va permite participarea țării noastre la realizarea măsurilor privind combaterea erodării bazei de impozitare și transferul profiturilor, precum și implementarea acestora pe teritoriul național.

Aderarea României ca asociat la Forumul de implementare a Proiectului BEPS a făcut obiect al unui memorandum aprobat de guvern în iunie 2016..

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, România se va alătura țărilor și jurisdicțiilor care lucrează cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și cu membrii G 20 la dezvoltarea standardelor proiectului BEPS — Erodarea bazei de impozitare și transferul profiturilor — și la monitorizarea implementării acestui pachet, care urmează să fie aplicat și în țara noastră, ținând cont de particularitățile de dezvoltare.


Experiența participării la acest forum va ajuta la implementarea recomandărilor Uniunii Europene, în contextul propunerii de Directivă elaborată de Consiliu privind stabilirea normelor împotriva practicilor de evitare a obligațiilor fiscale, care afectează în mod direct funcționarea pieței interne.

Standardele vizează, în principal companiile multinaționale, susceptibile la optimizări fiscale prin care reusesc uneori să evite taxarea.

(Citiți și: România aderă la standardele OECD privind transferul profiturilor și combaterea dublei neimpozitări)

O componentă importantă a acţiunilor BEPS este dedicată preţurilor de transfer.

România şi-a asumat prevederile Liniilor directoare privind preţurile de transfer emise de OECD pentru societăţile multinaţionale şi administraţiile fiscale prin preluarea în legislaţia naţională.


Totodată, ținând cont că această arie este în prezent una dintre cele mai vizate de autorităţile fiscale din România în controalele efectuate, participarea la implementarea pachetului de măsuri BEPS reprezintă o aliniere la practicile internaţionale din domeniu.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: