duminică

21 aprilie, 2024

26 decembrie, 2016

autostradaUna dintre marile problemele ale lucrărilor de infrastructură este proiectarea superficială sau slaba execuţie a acestora, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Puşcaş, membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere și președinte al ANAP.

„Am văzut la autostrăzi, aşa cum am văzut şi în domeniul sanitar, suficient de multe proceduri care au fost viciate, fie din necunoaştere, fie din alte motive pentru care s-au pronunţat instanţele de judecată. Una dintre marile probleme ale acestor proiecte de infrastructură este că au la bază proiectare superficială, care nu au fost bine gândită sau implementată”, afirmă Bogdan Puşcaş.

Acesta reaminteşte faptul că, în urma controlului pe care Curtea de Conturi l-a făcut la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a ieşit la iveală că au fost plătite unele studii de fezabilitate care nu au fost folosite niciodată.


Au fost identificate la fosta CNADNR, afirmă Bogdan Pușcaș, proceduri de atribuire viciate, termene de garanție prea scurte, lucrări de proastă calitate.

Actualul membru al CA de la CNIR se miră că CNADR nu a atras fonduri europene pentru construirea de drumuri naționale și autostrăzi: „Probabil că a fost o nesincronizare cu fostul Program Operaţional Sectorial de Transport. Chiar nu ştiu de ce nu au intrat mai mult pe fonduri europene”

„Pe de altă parte termenele de garanţie a acestor lucrări erau foarte scurte. Tocmai de aceea, din acest an, UE ne-a obligat să folosim un model de contract de lucrări standardizat”, a spus Puşcaş.

Guvernul Cioloș a reorganizat fosta CNADNR în luna septembrie 2016, printr-o ordonanță de urgență fostul administrator al drumurilor fiind ”spart” în două entități: CNIR și CNAIR, prima urmând să gestioneze infrastructura rutieră, a doua urmând să gestioneze proiectele în curs de implementare.


Bogdan Pușcaș a fost numit membru provizoriu al CA de la CNIR în noiembrie 2016.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: