sâmbătă

20 aprilie, 2024

2 mai, 2017

Preţurile producţiei industriale (agregate pentru piaţa internă şi piaţa externă) au crescut, în martie, cu 0,3% faţă de luna februarie 2017, şi cu 3,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cea mai mare creştere faţă de martie 2016 a fost înregistrată în industria energetică (5,9%), urmată de industria bunurilor intermediare (4,7%), de industria bunurilor de folosinţă îndelungată (3%), de cea a bunurilor de uz curent (2,8%) şi de sectorul bunurilor de capital (2,1%).


Faţă de luna februarie 2017, cea mai mare creştere a fost înregistrată de industria bunurilor intermediare, cu 1%, în timp ce industria energetică a raportat o scădere a preţurilor cu 1,2%. Creşteri uşoare au mai fost înregistrate în industria bunurilor de capital, cu 0,9%, în cea a bunurilor de uz curent, cu 0,4% precum şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 0,1%.

Pe piaţa internă, comparativ cu luna februarie, preţurile au crescut cu 0,1% şi pe cea externă cu 0,6%, în timp ce, raportat la aceeaşi lună a anului trecut, acestea au urcat pe piaţa internă cu 3,1% şi pe cea externă cu 5,5%.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: