vineri

29 martie, 2024

18 octombrie, 2018

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a solicitat experților Administrației prezidențiale să verifice legalitatea propunerii Adinei Florea la șefia DNA, amintind că aceasta a primit aviz negativ de la CSM.

Șeful statului a precizat că DNA are nevoie de o persoană independentă la conducere care să continue lupta anticorupție.

„​România nu poate face pași înapoi în lupta anticorupție, DNA are nevoie de o persoană independentă, care să-și asume această luptă grea. Nu e posibil să facem pași înappoi. (…) Are un aviz negativ de la CSM, chestiunea mă preocupă. Am solicitat să verifice legalitatea acestei propuneri. Nu voi accepta nimic care să reprezinte un pas înapoi privind lupta anticorupție”, a declarat președintele, precizând că nu o cunoaște pe Adina Florea.


Aflat la Bruxelles încă de miercuri, unde participă la summit-ul UE, președintele a vorbit joi și despre rezultatele ultimului Eurobarometru, punând în legătură scăderea gradului de apreciere pe care românii îl au față de UE cu ofensiva anti-justiție a PSD și ALDE.

„Asta nu este o veste bună (scăderea aprecierii UE în sondaje -n. red.), dar cum știm aprecierea unei națiuni asupra problemelor europene ține mai mult de problemele interne…”, a spus președintele. Deprecierea, afirmă Klaus Iohannis, ține de confuzia generală indusă de PSD-ALDE, de modul lipsit de transparență în care se legiferează, de dezbaterile interminabile pe justiție și de conduita guvernanților, total contrară așteptărilor pe care le au românii și partenerii europeni.

Șeful statului crede că nemulțumirea față de apartenența la UE este una temporară și că, în opinia sa, pe măsură ce problemele interne vor fi rezolvate se va reveni la o apreciere a UE de peste 50%.

Potrivit cercetării din septembrie, România înregistrează cea mai mare scădere la nivelul UE în ceea ce privește percepția privind apartenența la Uniune: față de cercetarea din aprilie, proporția celor care cred că apartenența la UE este un lucru bun a scăzut cu 10 puncte procentuale, la 49%.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: