joi

25 aprilie, 2024

16 februarie, 2017

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a promulgat legile bugetului de stat 2017 și bugetului asigurărilor sociale în ciuda temerilor,  reconfirmate, cu privire la anumite date considerate nerealiste.

”Țara are nevoie de buget. Guvernul s-a angajat să execute acest buget, iar acum are ocazia să dovedească cum va face acest lucru. Am un mesaj simplu pentru guvern-  în cursul acestui exercițiu bugetar cer 3 lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate”, a spus președintele.

Șeful statului a repetat câteva dintre argumentele pentru care privește cu reținere construcția bugetară: ”A confirmat tot ce am spus data trecută: veniturile la buget sunt așa cum au spus unii- optimiste, eu spun supraapreciat. Cheltuielile sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă se poate vedea făcând o comparație între veniturile de anul trecut și cele prevăzute anul acesta, unde se pune o creștere de 14%, fără o explicație pentru această creștere fenomenală. Se confirmă că există prevăzute credite de angajament într-o sumă nemivăzută, de peste 50 miliarde.”


Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, după o întâlnire cu premierul Grindeanu și cu ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, că va continua ”să aprofundeze”, împreună cu ”echipa de specialiști” a Administrației Prezidențiale, proiectele de legi ale bugetului de stat și asigurărilor sociale primite la promulgare.

 

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: