vineri

19 aprilie, 2024

7 februarie, 2018

Şapte dintre băncile centrale din Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC), inclusiv Banca Națională a României (BNR), au emis simultan Declarații de angajament la Codul global de conduită pe piața valutară (FX Global Code), potrivit unui comunicat al BNR.

FX Global Code este un document care stabilește un set de principii globale de bune practici pe piața valutară, elaborat pentru a promova integritatea și funcționarea eficientă a pieței valutare angro (piața FX).

Codul „este menit să promoveze o piață robustă, echitabilă, lichidă, deschisă și transparentă, susținută de o infrastructură performantă, în care participanții să fie în măsură să tranzacționeze în siguranţă şi eficient la prețuri competitive, care reflectă informațiile disponibile pe piață și într-o manieră care să respecte standardele acceptabile de conduită”, spune FX Global Code.


Alte 15 bănci centrale membre ale SEBC au emis Declarații de angajament la Cod în luna noiembrie 2017. „Celelalte bănci centrale din SEBC vor adera, de asemenea, până cel târziu în luna mai 2018. (…) „Toate băncile centrale membre ale SEBC își exprimă angajamentul ferm de a sprijini și promova aderarea la Cod”, spune comunicatul BNR.

„Prin emiterea acestor declarații, băncile centrale respective, membre ale SEBC, se angajează să adere la principiile Codului, atunci când acționează în calitate de participanți pe piața valutară și să își alinieze practicile și procedurile interne la principiile Codului. Prin aceste Declaraţii de angajament se evidențiază importanța principiilor Codului în promovarea integrității și funcționării eficiente a pieței valutare interbancare. Pentru îndeplinirea obiectivului Codului, băncile centrale membre ale SEBC încurajează, de asemenea, toți participanții pe piața valutară să adere la Cod”, mai spune documentul BNR.

Băncile centrale membre ale SEBC care au emis, marți, Declaraţii de angajament sunt Česká národní banka, Banco de España, Central Bank of Cyprus, Oesterreichische Nationalbank, Narodowy Bank Polski, Banca Națională a României și Bank of England.

SEBC include Banca Centrală Europeană (BCE) și băncile centrale naționale (BCN) ale tuturor statelor membre ale UE, indiferent dacă acestea au adoptat sau nu moneda euro.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: