vineri

19 aprilie, 2024

2 martie, 2016

diicotSediile din București și Sibiu ale SC Carpatica SA sunt percheziționate miercuri dimineața într-un nou dosar cu acuzații de instigare la abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, instigare la fals informatic și abuz în serviciu, scrie Mediafax.

Dosarul DIICOT are ca obiect ilegalități săvârșite la sfârșitul anului 2014 și începutul anului 2015, când câțiva angajați ai companiei au “denaturat” datele pentru a evita suspendarea autorizației Carpatica de funcționare pe piața asigurărilor din România.

„La sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, întrucât societatea Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară, şi nu mai îndeplinea condiţiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate în conformitate cu reglementările legale în vigoare în materia asigurărilor, numiţii Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana şi Toncescu Angela au constituit un grup infracţional organizat in scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România„, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.


Ei au încercat, de asemenea, să tergiverseze și să influențeze rezultatele unor controale ale ASF la societatea condusă de Ilie Carabulea.

Procurorii DIICOT au identificat  nereguli şi la nivelul departamentului IT,unde ar fi fost făcute demersuri pentru a schimba situaţia financiară a societăţii prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de daună.

Sunt percheziționate și domiciliile oamenilor de afaceri Ilie Carabulea şi Oprea Carabulea, iar 27 de persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT Sibiu, după încheierea percheziilor.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a decis în ianuarie aplicarea unor măsuri de rezoluție în cazul societății Carpatica Asig, susceptibilă de a intra într-o stare de dificultate majoră ce ar putea avea efecte asupra stabilității financiare a pieței asigurărilor, se arată într-un comunicat transmis luni de ASF. Autoritatea va întocmi în termen de șase luni un plan de rezoluție, compania întrând totodată în supervizarea unui administrator temporar – Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).


Carpatica Asig şi-a început activitatea în 1996, cu capital integral privat și este controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea. Acțiunile asigurătorului sunt deținute de Atlassib Sibiu – 92,42%, Transcar Sibiu – 6,97%, Corneliu Tănase – 0,08% și Aurel Albu – 0,53%. Parte a grupului financiar Carpatica, compania are la nivel naţional peste 60 de unităţi, colaborează cu peste peste 5.000 de intermediari şi practică doar asigurări generale (non-viaţă).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: