vineri

19 aprilie, 2024

23 mai, 2016

dan condreaInstitutul de Medicină Legală, precum și trei membri ai familiei lui Dan Condrea  (soția și alte două rude) au confirmat că el este persoana decedată după ce un Opelul a intrat duminică într-un copac de pe marginea drumului dintre Corbeanca și Buftea.

În timpul necropsiei efectuate luni  au fost prelevate și probe ADN, urmând ca rezultatul, care înseamnă confirmarea finală a idnetitătții, să apară în câteva zile.

Nu au fost făcute publice cauzele morții, la finalul celor patru ore cât a durat ncropsia. Marți, medicii legiști vor relua necropsia, potrivit Agerpres, care mai precizează că trupul lui Dan Condrea prezenta foarte multe leziuni și fracturi la cap, coloană vertebrală, torace, abdomen, dar și rupturi de organe.


Actuala sa soție, Uliana Ochinciuc, l-a identificat și la IML, conforma procedurilor, după ce duminică seara ea s-a deplasat la locul incidentului și a recunoscut hainele pe care le purta patronul Hexi Pharma.

Se pare că Uliana Ochinciuc vorbea la telefon cu Dan Condrea în timp ce s-a produs accidentul. Convorbirea s-ar fi întrerupt și femeia a continuat să încerce să ia legătura cu partenerul său, până când i-a răspuns la telefon unul dintre polițiștii anchetatori.

Victima era desfigurată, așa încât identitatea nu a putut fi confirmată imediat, fapt ce a dat naștere unor  nenumărate speculații.

Dosarul a fost preluat de Parchetul General

Dosarul a fost preluat luni de Parchetul General, care a trimis imediat o nouă echipă la fața locului, pentru culegerea eventualelor probe scăpate în timpul investigației făcute seara. S-a periat toată zona, pentru a exista


Încadrarea este cea obișnuită în asemenea cazuri, până la elucidarea celor întâmplate – ucidere din culpă.

În acest moment, există mai multe variante, principala fiind cea a sinuciderii.

Probabilitatea unui accident (neglijență la volan) este foarte redusă, fiindcă șoferul nu a frânat, iar traiectoria autoturismului, care s-a îndreptat direct spre copac, nu ar fi specifică situației când cel de la volan face infarct sau are altă problemă de sănătate.

Mai există și varianta unei defecțiuni tehnice, precum și cea a unei crime.

Procurorii urmau să ia măsuri preventive împotriva lui Dan Condrea

Dan Condrea urma să fie audiat din nou luni și se aștepta, probabil, ca procurorii să ia măsuri în privința sa, a mai spus procurorul general al României, Dan Condrea.

“Astăzi, pe baza acestor documente (contractele de vânzare – cumpărare a produselor Hexi – n. red.), se putea evalua și se va evalua care este prejudiciul în cauză pentru a putea aprofunda ancheta și pentru o eventuală extindere a urmăririi penale era necesară clarificarea problemei dacă există sau nu prejudiciu în cauză.

Atunci putem ști dacă este prezentă ipoteza de anchetă conform căreia există o infracțiune de înșelăciune agravată, iar în această situație desigur că era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoștință noua învinuire și, de asemenea, să își poată pregăti apărările, iar după ce persoana respectivă era încunoștințată, audiată, față de ea se puteau lua anumite măsuri preventive”, a spus Augustin Lazăr.

În ceea ce privește un posibil filaj, o ipoteză lansată de deputatul Sebastian Ghiță, Augustin Lazăr a declarat că nu nu erau motive pentru ca patronul Hexi Pharma să fie filat și că măsurile nu se iau înainte de stabilirea prejudiciului:

“Înainte să știm prejudiciul, nu este posibil să luăm măsuri preventive împotriva cuiva pentru că nu există certitudinea existenței unei anumite infracțiuni, pas cu pas se clarifică aceste lucruri (…)

Cu privire la procedeele tehnice de supraveghere, se știe foarte bine că ele nu sunt publice și faptul că un anumit procedeu tehnic a fost pus în aplicare la un anumit moment dat este făcut public de procurorul de caz atunci când apreciază el, respectiv cam la sfârșitul soluționării dosarului pentru a nu se impieta asupra mersului anchetei.Nu sunt indicii, vă spun eu că nu sunt indicii că au existat și nu era necesară o astfel de măsură“, a explicat procurorul general.

Cum a murit Dan Condrea

Opelul Astra înregistrat pe firmă (care îi aparținuse tatălui lui Dan Condrea), a intrat în copac la ora 18.58, duminică.

Medicii au sosit la puțin timp, dar nu au mai putut decât să constate decesul.

Corpul patronului Hexi Pharma a fost propulsat în afara autovehicului (cel mai probabil nu purta centura de siguranță, cred anchetatorii) și prezenta mai multe leziuni extrem de grave, care nu i-au dat nicio șansă la supraviețuire, potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Ilfov, Alis Grasu.

Conform celor doi martori din dosar, autoturismul circula cu o viteză de aproximativ 120 – 160 de kilometri pe oră.

Cine a fost Dan Condrea

Dan Condrea a devenit cunoscut după izbucnirea scandalului dezinfectanţilor diluaţi pe care compania sa, Hexi Pharm, i-a livrat spitalelor din România.

Parchetul General a început luna aceasta urmărirea penală împotriva producătorului Hexi Pharma, acuzațiile fiind de “zădărnicire a combaterii bolilor”.

Scandalul a condus, pe 9 mai, la demisia ministrului Sănătăţii Achimaş Cadariu, care nu a dat evidente semne că ar dori lămurirea tuturor aspectelor acestui caz, în care au apărut public inclusiv suspiciuni că afacerea dezinfectanţilor ar fi fost protejată din zona serviciilor secrete.

Guvernul a anunțat că a decis să lămurească problema infecțiilor spitalicești, a dezinfectanților diluați și a raportărilor false din spitale. Pe 5 mai, Corpul de control a demarat verificări legate de rigurozitatea și corectitudinea testelor de sanitație privind eficiența biocidelor de la compania Hexi Pharma- aflată în centrul unui scandal după dezvăluirile Gazetei Sporturilor. Rezultatul controalelor a confirmat suspiciunile iniţiale: compania livra în sistemul sanitar dezinfectaţi diluaţi.

Pe data de 12 mai, Corpul de control al Guvernului a declanșat şi acțiunea de verificare a modului în care spitalele au achiziționat dezinfectanți Hexi Pharma, pentru a vedea cum s-a ajuns ca firma să dețină o cotă de 40% din piața de profil și dacă au existat licitații trucate.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: