vineri

29 martie, 2024

21 august, 2018

Foto: rheinmetall-defence.com

Importatorul unic de vehicule militare produse de Rheinmetall MAN, MHS Truck & Bus, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman Brașov, pentru a produce în România, platforme de transport auto multifuncţionale.

Armata Română ar putea cumpăra aproximativ 3300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG, dacă va accepta oferta cu care MHS Truck & Bus și Roman S.A.intenționează să participe la licitația anunțată de Ministerul Apărării Naționale.

Valoarea contractului ar fi de circa 750 de milioane de euro pentru următorii șapte ani, potrivit unui comunicat al MHS Truck & Bus.


Rheinmetall are deja un joint-venture cu Uzina Automecanică Moreni pentru realizarea transportorului românesc Agilis 8×8.

Americanii de la General Dynamics trebuie să livreze Armatei 227 de transportoare Piranha 5 este in grafic, dintre care 36 în 2018, iar ultimele 6 să fie asamblate la Uzina Mecanică Bucureşti, conform unui contract semnat în ianuarie.

Camioane militare la Roman Braşov

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali.

Parteneriatul germano-român va determina crearea a peste 1000 de locuri de muncă în companiile românești, precum și înalt calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei.


„Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde nemțești. Mai mult, strategia noastră este ca, pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de trasport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră.”, a spus Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Parteneriatul germano-român pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui semnificativ la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România.

Transferul tehnologic și de cunoștințe către companiile locale pentru producerea, în România, a platformelor de transport si crearea unor subansamble complexe, va stimula pe termen mediu si lung, dezvoltarea industriei de apărare și a componentei de mentenanță.

Proiectul MHS Truck & Bus şi Roman ar putea relansa fabrica de la Braşov, înfiinţată acum 47 de ani.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: