miercuri

27 martie, 2024

11 ianuarie, 2019

Administrația Prezidențială a anunțat vineri că Papa Francisc va veni în România pe data de 31 mai.

”Primind invitația Președintelui României, a Autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară.”, a comunicat Administrația Prezidențială.

Invitația oficială a fost făcută de președintele Klaus Iohannis în martie 2017.


Despre o posibilă vizită a Suveranului Pontif în România s-a vorbit în mai 2017, după o vizită a premierului Dăncilă la Vatican. La întoarcerea în România, într-un interviu acordat Antena 3, Viorica Dăncilă a încălcat uzanțele diplomatice și a dezvăluit că Papa Fracisc i-a confirmat că anul viitor va face o vizită în România.

La puțin timp după declarația premierului, Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendía, a transmis că, atunci când va fi stabilită vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sfântul Scaun) şi Preşedinţia României.

În martie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis anunţa, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut “foarte interesat”, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră.

Ultima vizită a unui suveran pontif în România a fost cea a Papei Ioan Paul al II-lea, în 1999.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: