sâmbătă

20 aprilie, 2024

6 iulie, 2017

Consiliul de supraveghere al Hidroelectrica l-a numit pe fostul secretar de stat Bogdan Nicolae Badea în funcția de președinte al Directoratului companiei, ai cărui noi membri vor fi Marian Bratu şi Mihai-Val Zdru, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, emis miercuri seara.

Bogdan Nicolae Bratu era, din februatrie, manager în departamentele de Management de Proiect din cadrul Direcţiei Investiţii şi respectiv în departamentul de Mentenanţă.

Marian Bratu a fost manager al departamentului de Mentenanţă al companiei. Mihai-Val Zdru a ocupat poziţia de director Direcţie Acces Reţea la Transelectrica.


Hidroelectrica este una dintre cele mai mari companii româneşti, cu o valoare de piaţă de peste 16,9 miliarde de lei, conform raportului din 30 septembrie 2016 al evaluatorului independent al pachetului deţinut de Fondul Proprietatea (FP), de 19,94% din acţiunile companiei.

Noul director general al Hidroelectrica, Bogdan Nicolae Badea, a fost secretar de stat în Ministerul Energiei condus de Andrei Gerea. A mai fost şi secretar de stat în Ministerul Economiei între iunie 2013 şi februarie 2014. Este considerat un apropiat al liderului politic Daniel Chițoiu.

A mai fost membru al consiliului de supraveghere al OMV Petrom, ca şi al consiliilor de administraţie ale Rompetrol Rafinare şi Enel Energie Muntenia, dar și director de dezvoltare în Hidroelectrica între august 2007 și martie 2009.

Bogdan Badea a fost implicat în conflictul cu administratorii Electrica SA, care au atras atenţia ministrului Andrei Gerea că reprezentanții ministerului vor să pună persoane afiliate politic ca șefi ai filialelor companiei, aflați sub influența lui Bogdan Badea, fapt negat de fostul secretar de stat.


Conflictul din 2015 s-a soldat cu respingerea de către AGA Electrica, dominată de reprezentanții statului, a planurilor propuse de consiliul de administrație.

Noul Directorat al Hidroelectrica și-a stabilit prioritățile, care sunt în ordine, potrivit comunicatului companiei:

  • implementarea unui management strategic care să conducă la dezvoltarea durabilă a societăţii;
  • utilizarea eficientă a resurselor hidroenergetice în vederea maximizării producţiei şi menţinerea unui nivel ridicat al profitului;
  • asigurarea unei disponibilităţi ridicate a capacităţilor de producere a energiei electrice, în condiţiile funcţionării în siguranţă a instalaţiilor şi echipamentelor din amenajările hidroenergetice ale Hidroelectrica;
  • identificarea urgentă a unor soluţii viabile pentru investiţiile istorice cu funcţiuni complexe aflate în gestiunea societăţii;
    urgentarea reorganizării SSH Hidroserv SA şi redresarea financiară a acesteia;
  • accelerarea procesului de listare la bursa a Hidroelectrica;
  • implementarea principiilor de guvernanţă corporativă şi nu în ultimul rând, consolidarea dialogului cu partenerul social.

Listarea Hidroelectrica a fost amânată de mai multe ori în ultimii ani, iar acum a devenit incertă ca urmare a probabilei includeri a companiei în portofoliul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, în curs de înfiinţare.

Hidroelectrica este una dintre cele mai mari și mai profitabile cpompanii din România. A obţinut un profit de 744 de milioane de lei în primele cinci luni ale anului, în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri a fost de 1,436 miliarde de lei, în creştere cu 10% faţă de 1,296 în acelaşi interval din 2016.

Producţia de electricitate a fost de 6,5 TWh, cu 7,1% mai mică faţă de 7 TWh în primele cinci luni ale anului precedent.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: