marți

26 martie, 2024

13 septembrie, 2016

medicamente--Vlad Voiculescu a anunțat marți că se pregătește un ordin de ministru care să reglementeze prețurile la medicamente, după ce mai multe companii și-au retras produsele de pe piața românească din cauza prețurilor prea mici.

„În ultimi ani, au dispărut de pe piață mai mult de 1.000 de medicamente.

În acest moment, CANAMED ( Catalogul Național al Prețurilor la Medicamente – n. red.) conține vreo 4.500 de poziții, ceea ce este puțin.


Înseamnă că unele companii au decis pur și simplu să nu mai vină în România sau să-și retragă produsele din România.

Asta are de-a face, pe de o parte, cu mecanismul de prețuri, pe de altă parte cu lipsa de predictibilitate a acțiunilor statului. Încercăm să îmbunătățim mecansimul de prețuri.

În următoarele zile vom avea un ordin de ministru care reglementează mecanismul de prețuri, cât și câteva alte aspecte care să asigure accesul pacienților la medicamente — un sistem de raportare a lipsei medicamentelor, un sistem de monitorizare a stocurilor disponibile și măsuri coercitive.

Pentru a asigura din nou încrederea, unde nu există bunăvoință vor trebui luate măsuri, fie că este vorba de lucruri în curtea statului, fie că este vorba de partenerii privați”, a afirmat Vlad Voiculescu, marți, la o conferință pe teme de sănătate.


S-a semnat contractul pentru vaccin hexavalent

„Ieri s-a finalizat licitația la MS pentru vaccinul hexavalent. Vom promova Legea vaccinării care presupune și stocuri de rezervă”, a spus ministrul Sănătății.

Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor și se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, haemophilus și poliomielitei, dar și hepatitei B.

În ultimul an, vaccinul a lipsit din farmacii, neputând fi achiziționat nici cu bani.

Măsuri pentru medicii care vor profesa în zone fră acces la servicii medicale

„Ce avem în vedere în lunile care urmează sunt măsuri care ajută medicii să meargă în teritoriu, unde populația nu are acces la serviciile medicale. Sunt peste 6 milioane de oameni în România care nu au acces la serviciile medicale”, a mai anunțat ministrul Voiculescu.

Cele trei spitale regionale vor fi construite până la sfârșitul lui 2019

Despre cele trei spitale regionale (în Iaşi, Cluj şi Craiova) agreate cu Comisia Europeană, minsitrul a declarat că este posibil să fie terminate până la sfârșitul lui 2019: “Până voi pleca din mandat vom avea temele de abordare şi apoi pregătirea proiectelor tehnice şi, dacă facem lucrurile cum trebuie, cel târziu în a doua parte a anului următor vom avea licitaţiile. (…) În principiu, în doi ani şi jumătate ar trebui să poată fi construite spitalele”, a spus Vlad Voiculescu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: