joi

25 aprilie, 2024

19 octombrie, 2017

Într-o țară echilibrată și cu o economie sănătoasă, două sunt legile care se modifică cel mai greu și numai după responsabile studii de impact: Constituția însăși și Legislația Fiscală.

Economia românească tocmai traversează un moment de stranie originalitate: Legile fiscalității sunt primele norme pe care guvernele le modifică atunci când dezechilibrele produse de politici superficiale își arată efectele.

Panica produsă în mediul de afaceri e atât de mare uneori, încât discuțiile, ”consultările” și negocierile dintre autorități și mediul business au ajuns să se facă Nu în baza unor strategii pozitive de folosire a fiscalității, ci invers: pentru preîntâmpinarea anomaliilor sau a efectelor în lanț pe care legiuitorul n-a avut răbdarea și expertiza să le prevadă.


Problema reală s-a mutat, astfel, de pe detaliile constructive ale fiscalității, pe defensiva generală a economiei reale în fața imprevizibilității agresive a legislației.

Ce e de făcut pentru a scăpa de toxicitatea unei astfel de relații dintre mediul de afaceri și stat? Cu atât mai mult cu cât, în această atmosferă, contribuabilul, organele de inspectie si control fiscal și consultanții fiscali se află cu toții în aceeași oală – a fiscalității haotice și reactive?

Evenimentul:

CursDeGuvernare.ro organizează, marți, 14 noiembrie, conferința ”Mediul de afaceri și presiunea impredictibilității legislației fiscale: Ce e de făcut?”.

Evenimentul va avea loc la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României din strada Octavian Goga nr. 2, în amfiteatrul ”A.I.Cuza”, între orele 9:300 – 14:30.


Cele 3 paneluri – al consultanților și analiștilor, al reprezentanților mediului de afaceri și ai autorităților decidente – vor acoperi problemele pe care caracterul imprevizibil al legislației fiscale le produce în economia reală. Se speră, de asemenea, la solicitudinea decidenților de-a veni cu soluții și de a găsi cele mai bune metode de revenire la normalitate.

Speakerii invitați:

  • Mirela Călugăreanu, președintele ANAF
  • Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali
  • Eugen Teodorovici, senator PSD, președintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, Senat
  • Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de comerț și industrie româno-germane
  • Viorel Ștefan, deputat PSD, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților
  • Florin Cîțu, senator PNL, vicepreședintele Comisiei Buget-Finanțe din Senat
  • Anca Vlad, PIAROM, Grupul Fildas
  • Gabriel Sincu, director executiv taxe, Ernst&Young
  • Dan Bădin,  partener, Deloitte România
  • Daniel Anghel, Consiliul Investitorilor Străini și Coaliția pentru Dezvoltarea României
  • Felix Pătrășcanu, Romanian Business Leaders, Fan Courier
  • Claudiu Năsui, deputat USR, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților
  • Florin Jianu, președinte, Consiliul Național pentru IMM din România
  • Gabriel Biriș, partener, Biriș-Goran

și alții

***

Vă rugăm să vă notați în agendă acest eveniment de anvergură și de excepțional interes. Și, eventual, să confirmați încă de pe acum participarea Dumneavoastră, la adresa conferinte@cursdeguvernare.ro

Curând, vom reveni cu invitația oficială și cu agenda detaliată a evenimentului.
Ne dorim ca, dincolo de prezentările speakerilor, să stimulăm un dialog din care să se articuleze soluțiile cele mai adecvate pentru gestiunea fiscalității în economia reală.

Avem, de asemenea, rugămintea, pentru reprezentanții organizațiilor, să transmită către membrii care ar putea fi interesați, coordonatele evenimentului.

Cristian Grosu,
Redactor-șef CursDeGuvernare.ro

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: