vineri

29 martie, 2024

28 iunie, 2016

marius bostanPotrivit unor prognoze, deficitul bugetar ar putea urca în 2017 la 3,6% din PIB, a avertizat marți ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, citat de Agerpres. Ministrul consideră că această situație se datorează în primul rând ”măririlor date de Parlamentul actual”.

„Ar trebui legată cumva munca de performanță. Eu nu sunt de acord cu sistemul de salarizare existent în acest moment în sectorul Educației. Bugetul nostru nu ține. În momentul de față, există o prognoză care arată că deficitul bugetar pentru anul e undeva la 3,6%, cu toate măririle date de Parlamentul actual, care a tot dat… Ceea ce înseamnă posibilitatea intrării României într-o procedură de deficit bugetar excesiv. O mărire de salarii în zona asta de Educație nu ar provoca decât pagube pe următorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poți recupera”, a spus ministrul Bostan în cadrul unei conferințe de specialitate.

Marius Bostan a mai precizat: „Noi consumăm mai mult decât producem, e foarte riscant. În momentul de față, asta nu conștientizăm: consumăm mai mult decât producem și e gaură în fiecare an și gaura asta se acumulează și se rostogolește. Ăsta este mersul economiei. Noi trebuie să avem o perspectivă de obținere de plus valoare mai mare decât gaura în viitor. Atunci cine ne mai dă bani? Dumneavoastră i-ați da bani cuiva, împrumut, cuiva care păgubește? Poate i-ați da, dar i-ați mări dobânda. Asta este situația României. Eu nu cred că măririle rezolvă problema.”


În opinia ministrului Comunicațiilor, cel puțin în domeniul Educației, soluția ar fi ”trecerea într-un sistem mixt public-privat”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: