vineri

19 aprilie, 2024

21 august, 2018

Operatorul magistralelor naționale de gaze naturale, Transgaz (TGN)  va investi 360 de milioane de euro pentru realizarea conductei Tuzla – Podişor, unde gazele extrase din Marea Neagră vor putea fi preluate de gazoductul paneuropean BRUA, potrivit raportului semestrial al companiei.

Totodată, conducta Tuzla – Podişor va fi interconectată cu alt gazoduct internațional, Isaccea-Negru Vodă (Tranzit 1), prin care de asemenera gazele vor putea fi exportate.

„Obiectivul major al acestei investiţii constă în construirea unei conducte telescopice de transport gaze naturale Tuzla-Podişor, care să facă legătura între resursele de gaze naturale disponibile la ţărmul Mării Negre şi coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria”, spune raportul TGN trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)


Astfel  se va asigura „posibilitatea transportului gazelor naturale spre Bulgaria şi Ungaria prin interconectările existente Giurgiu-Ruse (cu Bulgaria) şi Nadlac-Szeged (cu Ungaria)”, spune documentul citat.

Conducata Tuzla – Podişor va avea în lungime de 308,3 km şi o capacitate de transport de 8,14 milioane de metri cubi pe an.

Raportul spune că studiul de fezabilitate şi cel de impact asupra mediului sunt în curs de finalizare şi că a fost obţinută autorizaţia de construire. Decizia finală de investiţie va fi luată în acest an, iar construcţia este prevăzută pentru perioada 2019-2020.

Transgaz estimează că punerea în funcţiune şi intrarea în operare vor avea loc în anul 2020, dar calendarul estimativ de dezvoltare a proiectului poate suferi modificări, în funcţie de evoluţia proiectelor offshore din amonte.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: