marți

23 aprilie, 2024

22 mai, 2012

Proiectul de lege pentru taxarea averilor mari a fost respins marți de Parlament, nereușind să întrunească numărul necesar de voturi pentru a trece de Camera Deputaților.

Inițiativa UNPR a primit 106 de voturi „pentru”, 101 „împotrivă”, și 20 de abțineri.

Proiectul a fost votat doar de UNPR și de PSD, cealaltă parte a majorității parlamentare constituite de USL – PNL-PC nefiind de acord cu proiectul progresiștilor.


Liderul deputaţilor UNPR, Eugen Nicolicea, i-a criticat, însă, pe parlamentarii fostei coaliţii de guvernare, care nu au votat proiectul, deși PDL și UDMR au beneficiat de sprijinul UNPR cât au fost la Putere, în baza unui protocol de coaliție care conținea ca obiectiv distinct și suprataxarea averilor mari.

”Fosta coaliţie, ani de zile, a stat la guvernare cu voturile membrilor UNPR care au dat acest vot pentru stabilitatea României şi, bineînţeles, nu s-au ţinut de cuvânt şi după ce au căzut de la putere şi-au arătat adevărata faţă şi nu au votat această lege”, i-a criticat reprezentantul UNPR pe PDL-iști și UDMR-iști.

Proiectul de lege propunea instituirea unei taxe anuale de solidaritate de 1% pe averile de cel puțin 450.000 de euro. Taxa ar fi urmat să se aplice timp de 3 ani, banii obținuți astfel fiind destinați sprijinirii categoriilor defavorizate, în special pensionarilor cu venituri foarte mici.

Dacă taxa de solidaritate propusă de UNPR pentru averile mari nu s-a bucurat de sprijinul întregii USL, zilele trecute premierul social-democrat Victor Ponta, copreședinte al USL, a declarat că se  din anul 2013  viitorul guvern USL va institui o suprataxare a „salariilor excesive din sectorul bugetar”.


De asemenea, ministrul Economiei, liberalul Daniel Chițoiu, a lansat posibilitatea instituirii unei taxe de solidaritate pe profiturile excepționale ale companiilor petroliere, din 2013.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: