luni

15 aprilie, 2024

6 aprilie, 2016

liviu dragneaLiviu Dragnea, președintele PSD, este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual, în dosarul fostei sale soții, Bombonica Prodana.

El este cel care, potrivit DNA, ar fi convins-o pe șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman,  Floarea Alesu, să ponteze și să plătească salariu din bani publici pentru două angajate ale instituției care nu lucrau de fapt acolo, ci la PSD Teleorman. La vremea respectiv, între 2006 și 2012, Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman și al organizației locale a PSD,

Fosta soție a liderului social-democraților, Bombonica Prodana, este acuzată în acest dosar de abuz în serviciu.


Reamintim că Liviu Dragnea este judecat în procesul Referendum, care a ajuns la final, pe 8 aprilie fiind programat ultimul termen, după care urmează sentința definitivă. În prima instanță, el a fost condamnat la un an cu suspendare.

Comunicatul DNA:

„În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.

În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.

Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare.


Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: