vineri

19 aprilie, 2024

13 noiembrie, 2018

Leonardo Badea (foto), susținut de PSD, a fost votat ca preşedinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de către parlamentarii din comisiile reunite din Camera Deputaţiilor şi Senat, cu 39 de voturi pentru, 21 voturi împotrivă și 1 abținere.

Leonardo Badea l-a înlocuit la șefia ASF, ca interimar, pe Mișu Negrițoiu, pe fondul scandalului privind eventuala naționalizare a fondurilor de pensii private.

Anterior, noul șef al ASF a fost președintele Comisiei de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților, și prorector al Universității „Valahia” din Târgoviște.


Viorel Ştefan, actual vicepremier în Guvernul Dăncilă și principalul adversar al lui Leonardo Badea, a primit un singur vot pentru şi 60 de abţineri.

Doina Dascălu a fost validată pentru poziţia de prim-vicepreşedinte.

Cristian Roşu (acum director general al Fondului de Garantare a Asigurărilor) a dost votat ca vicepreşedinte pentru sectorul asigurărilor.

Actualul vicepreședinte responsabil de piaţa de capital, Mircea Ursache, a pierdut cursa în favoarea lui Marius Bota.


Vicepreşedintele responsabil pentru sectorul pensiilor private este Dan Armeanu, acum membru neexecutiv al Consiliului ASF.

  • Cei patru membri neexecutivi sunt:
  • Aura Socol (profesor universitar în ASE și reprezentant ASF la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor),
  • Birtalan Joszef,
  • Ovidiu Wlassopol (acum prim-vicepreședinte ASF) şi
  • Gabriel Gradinescu

Au mai pierdut competiția:

  • Ion Giurescu (în prezent vicepreședinte ASF responsabil de pensii private), care s-a retras din cursa pentru un loc în Consiliul ASF
  • Cornel Coca Constantinescu (în prezent vicepreședinte ASF responsabil de piața asigurărilor), care dorea să obțină un nou mandat pe aceeași funcție

ASF supraveghează pieţele non-bancare de asigurări, de capital,  și de fonduri de pensii private, cu o valoare de peste 20 miliarde de euro şi peste 10 milioane de clienţi.

Preşedintele ASF încasează peste 14.000 de euro pe lună, vicepreşedinţi peste 12.000 de euro, în timp ce nonexecutivii au peste 6.000 de euro lunar.

Anul trecut conducerea ASF a încasat venituri cumulate din salarii în valoare de 4,1 milioane de lei, echivalentul a 905.000 euro.​

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: