marți

23 aprilie, 2024

1 iulie, 2016

joe bidenVicepreședintele SUA, Joe Biden, a amenințat miercuri că vor fi retrase fondurile federale pentru cercetările în cazul cărora rezultatele nu sunt făcute publice.

Avertismentul a fost făcut pentru a pune presiune pe cercetătorii, medicii implicați în studiile clinice și companiile pharma, astfel încât să fie acceleratele progresele pentru descoperirea tratamentului cancerului.

Practicile din acest domeniu, al cercetării cancerului, sugrumă progresul, a spus Joe Biden, care s-a angajat să facă orice stă în puterile sale pentru a schimba această cultură.


El s-a referit la temerea foarte răspândită că institute medicale prestigioase care au primit milioane de dolari din fonduri publice ignoră regula potrivit căreia rezultatele cercetării lor trebuie să devină accesibile într-un an.

Dacă este adevărat, a amenințat vicepreședintele, fondurile acestor institute vor fi tăiate.

De luni de zile, Biden i-a implorat pe cercetătorii în cancer să permită mult mai ușor accesul altor oameni de știință la rezultatele studiilor lor, astfel încât să se ajungă mai repede la identificare unor tratamente care pot funcționa pentru fiecare pacient în parte.

Ultimatumul vicepreședintelui a fost rostit la un summit pe tema cancerului organizat la Washington și la care el a fost gazdă.


Este prima dată când Joe Biden amenință cu tăierea fondurilor.

Deocamdată, chiar dacă există o prevedere la nivel federal potrivit căreia rezultatelor studiilor finanțate din fonduri publice trebuie făcute publice în cel mult un an de la finalizarea proiectelor, nu există un mecanism care să impună acest lucru și mulți beneficiari de granturi au profitat pentru a păstra secrete noile progrese în domeniu.

Există o platformă în acest sens, www.clinicaltrials.gov, unde pacienții si medicii lor pot identifica tratamentele care au fost eficiente pentru alți bolnavi de cancer.

clinical studiesPlatforma este destinată cercetării din medicină și în momentul de față în baza de date a acesteia au fost introduse 219.081 studii din SUA și 193 de țări.

Casa Albă a anunțat că acum se lucrează la dezvoltarea acestui mecanism care-i va sancționa pe cei care nu respectă această regulă.

Cei din domeniu au respins de mai multe ori aceste critici și au acuzat, la rândul lor, că agențiile federale impun o serie de cerințe birocratice ce fac aproape imposibilă dezvoltarea rapidă a unor tratamente.

Joe Biden, care a promis că va accelera activitatea în domeniul cancerului, este în criză de timp – mai sunt doar câteva luni până la plecarea de la Casa Albă și rezultatele sunt departe de ceea ce-și propusese, scrie ABC News.

Departamentul Energiei și Institutul Național al Cancerului au anunțat că vor folosit  supercomputere și softuri speciale pentru analizarea datelor pe cancer, precum și o colaborare cu producătorul de medicamente GlaxoSmithKline pentru a accelera dezvoltarea tratamentelor necesare pacienților.

IBM a anunțat că va dona tehnologie Watson (cel mai inteligent supercomputer construit până acum) pentru a ajuta programul de medicină de precizie prin secvențierea genomică a tumorilor a 10.000 de pacienți pe o perioadă de doi ani.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: