vineri

19 aprilie, 2024

22 octombrie, 2018

Guvernul Italiei nu va reveni asupra proiectului de buget pe 2019 chiar dacă este conștientă că acesta încalcă regulile UE.

Ministrul italian al Finanțelor, Giovanni Tria (foto), a trimis luni o scrisoare de trei pagini și jumătate comisarilor Pierre Moscovici și Valdis Dombrovskis, în care, potrivit Politico, transmite: ”Italia este perfect conștientă de calea pe care a ales să meargă, cale ce nu este conformă cu reglementările UE. A fost o decizie grea, dar necesară pentru a readuce PIB-ul țării la nivelul pre-criză, și care ia în considerare dificultățile economice prin care trec italienii”.

Ministrul Giovanni Tria se referă și la cele trei obiecții pe care le-au ridicat comisarii europeni Moscovici și Dombrovskis în scrisoarea pe care au trimis-o săptămâna trecută guvernului italian, spunând că este încrezător că poate atinge obiectivele ambițioase de creștere economică pe care le-a asumat.


Giovanni Tria explică faptul că guvernul va crește nivelul investițiilor publice și va implementa o serie de reforme structurale care să sprijine o creștere economică ambițioasă. În orice caz, asigură ministrul de Finanțe, dacă ”traiectoria de creștere va evolua diferit față de așteptări, atunci vom interveni”.

”Suntem încrezători că explicațiile noastre vor ajuta la clarificarea detaliilor din bugetul nostru și că acesta nu va expune nici Italia, nici alt stat membru, la instabilitate financiară. Suntem convinși că întărirea economiei Italiei va fi benefică pentru întreaga Zonă euro”, încheie ministrul Giovanni Tria scrisoarea sa.

Separat, premierul Giuseppe Conte a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă: ”Nu suntem nebuni, și înainte de a elabora bugetul am studiat în amănunt economia Italiei. Dacă nu schimbăm acum direcția, atunci vom sfârși prin a intra în recesiune”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: