miercuri

24 aprilie, 2024

22 septembrie, 2016

ioana-basescuUPDATE 15.00: Elena Udrea a declarat la ieșire că este acuzată de patru fapte de spălare de bani.

În 2009, ea s-a ocupat neoficial de campania președintelui Traian Băsescu și în această calitate avea cunoștință de unele contracte de publicitate, a explicat ea.

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar.


***

Știrea inițială:

 

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, a fost audiată joi, timp de patru ore, la sediul central al DNA, într-un dosar ce ar viza, potrivit Digi24, capmpania pentru prezidențialele din 2009.


Ar fi vorba de un milion de euro folosit în campania electorală a lui Băsescu, bani ce ar fi fost rulați prin mai multe firme, scrie Digi24.

Ioana Băsescu, despre care se știe până la această oră că ar fi martor în acest caz, a refuzat să facă orice declarație la intrarea și ieșirea din sediul DNA.

Conform Agerpres, în acest dosar ar fi fost pus sub urmărire penală Gheorghe Nastasia, fost consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta era ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

„Se fac cercetări în legătura cu infracțiuni de luare de mită și este vorba de denunțul formulat de o persoană că, în perioada 2009, atunci când a fost campania electorală, ar fi contribuit cu sume de bani pentru campania prezidențială. (…) Este vorba despre un denunțător care avea mai multe contracte cu Ministerul Turismului în acea perioada. (…) Clientul meu are calitate de suspect, acuzat de luare de mită. Este cercetat sub control judiciar”, a afirmat, la sediul DNA, Vasile Pleșa, avocatul lui Gheorghe Nastasia.

Sursele Agerpres spun că valoarea sponsorizărilor din campania electorală s-ar ridica la câteva sute de mii de euro.

Ioana Băsescu, de profesie notar, a mai fost audiată la DNA în urmă cu aproape doi ani, în calitate de martor, într-un dosar care privea modul în care au fost retrocedatate și ulterior vândute către o firmă italiană peste 200 de hectare de teren în comuna Nana.

Respectivele terenuri au fost cumpărate de Ioana Băsescu, cu ajutorul unui credit luat de la cec Bank.

Soțul Ioanei Băsescu, avocatul Radu Pricop, este cercetat de DNA în legătură cu o despăgubire acordată de ANRP pentru un teren din județul Argeș. Pricop a fost implicat ca avocat în acel caz.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, miercuri seară, noi acuzații dure la adresa Laurei Codruţa Kovesi, acuzând-o că a format un grup de procurori care și-ar fi propus arestarea uneia dintre ficele sale.

În același dosar au mai fost audiați Dan Andronic (acționar la Evenimentul zilei) și Elena Udrea.

La intrare, Elena Udrea a spus doar că a fost citată telefonic de procurori să se prezinte joi pentru a fi audiată.

Consultantul politic Dan Andronic a declarat că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar din 2015.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: