miercuri

24 aprilie, 2024

13 noiembrie, 2017

Florin Iordache, fost ministru al Justiției, actual ”avocat” al lui Liviu Dragnea

PSD și principalul său aliat la guvernare, ALDE, consideră că Liviu Dragnea trebuie să își continuie activitatea politică și să gireze una dintre cele mai importante demnități din stat, cea de președinte al Camerei Deputaților, chiar dacă DNA a anunțat luni, oficial, că președintele PSD a fost acuzat oficial într-un nou dosar de corupție.

”Prezumpția de nevinovăție” este argumentul principal utilizat de susținătorii lui Liviu Dragnea.

De cealaltă parte a baricadei, având proaspătă în minte o declarație a președintelui Klaus Iohannis, care a spus că prezumția de nevinovăție nu ar trebui să funcționeze la politicieni, PNL, USR și europarlamentarul Siegfried Mureșan cer demisia lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei.


De aceeași parte a baricadei se situează și avocatul Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Mihai Tudose. El se întreabă, pe Facebook, cât timp vor mai polua agenda publică problemele personale ale unui singur om, ”hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener”.

Argumentele aliaților lui Liviu Dragnea

Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache a declarat luni, la scurt timp după punerea sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA, că legislaţia penală din România permite prea multe interpretări şi trebuie clarificată, el precizând că infracţiunea de abuz în serviciu va fi modificată săptămâna aceasta sau cel târziu cea viitoare în comisia pe care o conduce.

Întrebat dacă susţine că Dragnea este nevinovat şi că noul dosar penal este doar o interpretare eronată a legii de către procurorii DNA, Florin Iordache a răspuns: ”Fără îndoială”.

”Dumneavoastră, dacă aţi citit directiva 334 de anul trecut a Uniunii Europene, până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăţia există. Cred că aacest principiu al nevinovăţiei trebuie foarte bine statuat în legislaţia românească. Nu putem vorbi despre cineva care este învinuit şi-l putem scoate în spaţiul public până nu avem o hotărâre definitivă. Când avem o hotărâre definitivă, mai putem sta de vorbă”, a spus deputatul PSD Florin Iordache.


Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că punerea sub acuzare de către DNA a liderului PSD, Liviu Dragnea, într-un nou dosar de corupţie se înscrie în siajul precedentelor din ultima vreme care arată o încercare de răsturnare a actualei coaliţii şi a Guvernului.

”Punctul meu de vedere este acela de a reafirma ce am spus şi în trecut. Până la o decizie a instanţei, orice persoană care e chemată în faţa instituţiilor de anchetă este nevinovată. Mai mult, având în vedere precedentele numeroase din ultima vreme, care arată în mod clar o încercare de răsturnare a actualei coaliţii, a actualei majorităţi şi a Guvernului, prin diferite mijloare, nu am nimic de adăugat. În funcţie de evoluţiile acestui dosar, voi putea face şi alte comentarii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum, a anunţat DNA.

Opoziția cere plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liderul PSD, Liviu Dragnea, pe numele căruia DNA a deschis dosar penal, ar trebui să se retragă de la conducerea Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban a comentat şi prezenţa social-democraţilor la DNA, pe durata audierii lui Dragnea, spunând că nu este normal ca acesta să vină însoţit de bodyguarzi şi să se creeze grupuri de presiune la DNA.

”Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare, este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, iar acum tocmai este urmărit penal, fiind acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu pentru a frauda fonduri europene, dosar deschis pe baza unei sesizări a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), organismul Comisiei Europene care investighează frauda cu fonduri ale Uniunii Europene (UE). Asta este imaginea pe care o văd toate cancelariile europene și internaționale despre persoana care deține a treia demnitate în stat și funcția de președinte al partidului de guvernământ – PSD. El nu mai trebuie lăsat să ia decizii în privința guvernării și a vieții românilor. Parlamentul și un partid aflat la guvernare într-o țară UE nu pot fi conduse de o persoană cu un asemenea profil infracțional”, spune și europarlamentarul Siegfried Mureșan

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: