vineri

29 martie, 2024

4 februarie, 2017

FOTO: national.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, vineri, să restituie Direcției Naționale Anticorupție (DNA) dosarul în care Gelu Diaconu (fost președinte al ANAF) și liderii romi Mădălin Voicu şi Nicolae Păun au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cheltuirea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă, potrivit Mediafax.

Dosarul trebuie să fie refăcut cu probe concludente.

„E o decizie absolut normală, care a venit în continuarea așteptărilor mele. Dosarul a fost restituit la DNA, unde cred că de această dată voi fi în situația să demonstrez extrem de ușor că toată această implicare a mea în acest dosar a fost o făcătură”, a declarat vineri seară Gelu Dioaconu, fostul șef al Fiscului, pentru PSnews.


Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, la începutul lunii iulie 2016, pe parlamentarii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, alături de fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, aceştia fiind acuzaţi, împreună cu alte persoane, de mai multe infracţiuni de corupţie. DNA l-a trimis în judecată pe fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz in serviciu.

Un comunicat al DNA referitor spune că, în perioada 2011-2015, în calitate de președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 216.502 lei, deputatului Mădălin Voicu („plăți drepturi de autor”) și a asigurat un salariu în sumă totală de 194.241 lei soției acestuia, inculpata Olteanu Carmen (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociația Partida Romilor.

„Foloasele” ar fi fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor „Pro Europa”.

În același context, ca urmare a demersurilor inițiate de deputatul Păun Nicolae și mijlocite de deputatul Mădălin Voicu, „președintele ANAF, Diaconu Gelu – Ștefan, împreună cu vicepreședintele ANAF, Gogancea-Vătășoiu Mihai au emis, cu încălcarea dispozițiilor legale, circularele nr. 10/07.01.2015 și A-PRS1391/08.05.2015. Scopul acestor circulare era scutirea persoanelor angajate prin convenții civile la Asociația Partida Romilor și notificate de către organele fiscale că figurează cu debite restante aferente contribuției de asigurări de sănătate pentru anul 2012, de la plata acelor contribuții. De asemenea, organele competente erau notificate că acele persoane nu aveau această obligație de plată”, se spunea în comunicatul DNA.


Mai departe, procurorii susțineau că „s-a dispus fie neîncasarea, prin necomunicare/stoparea transmiterii către contribuabili a deciziilor privind regularizarea contribuției de asigurări sociale de sănătate pe anul 2012, fie neluarea măsurilor pentru încasarea contribuțiilor, în cazul deciziilor deja comunicate”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: