miercuri

17 aprilie, 2024

4 noiembrie, 2017

Peste 2.000 de persoane au format, sâmbătă, un lanţ uman în centrul Iaşului, cerând autorităților centrale să construiască autostradacare să lege Moldova de Ardeal.

Evenimentul a fost organizat de două asociaţii care susţin construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

„Am zis să ne strângem pe pietonal, în zona oarecum istorică a Iaşului, o zonă unde ieşenii vin în special în weekend, am zis să îi strângem, să invităm şi politicienii şi să facem un lanţ uman pentru a arăta în primul rând României, guvernanţilor, celor de la Bucureşti că Moldova are nevoie de autostradă. Mesajele noi intenţionăm să ajungem cu ele în Parlamentul României, la Guvern, să arătăm ce îşi doresc într-adevăr ieşenii.”, a declarat Cătălin Urtoi, unul dintre organizatori, citat de Mediafax.


Cele peste 2000 de persoane care au format lanţul uman, lung de sute de metri, au strigat „Împreună pentru autostradă”.

La eveniment au participat şi parlamentarii de Iaşi, unii dintre ieşeni cerând demisia din Parlament celor care nu susţin această iniţiativă.

„Când toţii vom înţelege care este rolul nostru, atunci lucrurile se vor mişca. Haideţi să fim fiecare conştienţi de misiunea pe o avem şi să facem lucrurile să meargă acolo de unde suntem plătiţi, acolo unde ne coordonează conştiinţa şi acolo unde trebuie să fim”, a declarat primarul din Iaşi, Mihai Chirica.

Reamintim că la începutul lunii septembrie a existat și un protest în coloană (intitulat Moldova vrea autostradă), când zeci de motociclete, autoturisme, camioane, dar și autocare au plecat din Iași spre Târgu Mureș pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu acest subiect.


Organizatorii protestelor au lansat pe internet o petiție în care spun:

„Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie să regăsească Moldova şi unele judeţe din Transilvania (vezi Harghita), în starea de sărăcie şi subdezvoltare în care sunt menţinute de nepăsarea guvernelor de la Bucureşti, fără o cale rutieră rapidă, care să străbată Carpaţii şi să le conecteze economic şi social, cu celelalte regiuni ale ţării şi cu civilizaţia şi prosperitatea occidentală”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

2 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

2 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: