joi

28 martie, 2024

23 iulie, 2018

Președintele Hassan Rouhani l-a avertizat duminică pe omologul său american, Donald Trump, că „războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor”. Câteva ore mai târziu, liderul de la Casa Albă a ripostat pe Twitter, cerând Iranului să „nu mai ameninţe niciodată SUA”, în caz contrar, Teheranul riscând să suporte consecinţe „pe care puţini le-au cunoscut de-a lungul istoriei”.

Amenințarea lui Hassan Rouhani

„America trebuie să înţeleagă (…) pacea cu Iranul este mama tuturor păcilor şi războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor”, a declarat liderul de la Teheran în cadrul unei reuniuni a diplomaţilor iranieni.


„Nu am fost niciodată intimidaţi şi vom răspunde la ameninţare cu ameninţare”, a completat preşedintele.

„Domnule Trump (…) nu te juca cu coada leului, vei regreta”, a mai spus Hassan Rouhani.

Amenințarea lui Donald Trump

Donald Trump i-a cerut lui Hassan Rouhani să pună capăt retoricii anti-SUA, întrucât riscă să sufere „consecințe pe care puțini le-au suferit vreodată, pe parcursul istoriei. Nu mai suntem o țară care să suporte cuvintele voastre demente, pline de violență și de moarte. Fii precaut!”

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în luna iunie retragerea Statelor Unite  din acordul în dosarul nuclear iranian. „Acest lucru va face America mai sigură”, a spus atunci președintele american.


Anunțul formulat de la Casa Albă a fost urmat imediat de semnarea unui decret prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran, ceremonie transmisă în direct de televiziuni.

Președintele Trump criticase încă din postura de candidat, în precedenta campanie electorală, acordul încheiat în 2015 de SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania cu Iranul.

Donald Trump consideră că suspendarea sancţiunilor în schimbul renunţării la programul nuclear a fost negociată greşit, inclusiv de către fostul președinte Barack Obama.

Acest ”acord părtinitor oribil”, a afirmat Donald Trump, a permis Teheranului să continue programul de înarmare cu rachete capabile să transporte ogive nucleare. Această teorie a fost susținută recent și de autorități ale statului Israel.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: