vineri

29 martie, 2024

12 decembrie, 2018

Primarul general Gabriela Firea intenţionează să asigure, din 2019, gratuitate pentru toate mijloacele de transport în comun de suprafaţă din Bucureşti, potrivit unor declaraţii făcute miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în care s-a acordat transport gratuit elevilor bucureşteni.

„Doresc să introducem acest proiect de anul viitor pentru a dimensiona corect parcul auto a Societăţii de Transport Bucureşti (SNB) prin achiziționarea de noi autobuze, tramvaie și troleibuze”, a declarat Gabriela Firea, adăugând că măsura a fost promisă în campania electorală din 2016.

Din raportul anual al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, actualul SNB, aferent anului 2017, regia a încasat în jur de 180 de milioane de lei din vânzarea de bilete, abonamente sau suporturi ale titlurilor de călătorie.


Miercuri, CGMB a votat două proiecte de hotărâre prin care se acordă gratuităţi pe mijloacele de transport. Primul îi vizează pe toţi elevii din Bucureşti cu vârsta de până în 18 ani, iar cel de-al doilea pe cei care îi însoţesc în călătorie pe pensionari. Însoţitorul va beneficia de transport gratuit doar dacă pensionarul pe care îl însoţeşte are vârsta minimă de 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor şi deţine un card de transport special destinat călătoriilor cu însoţitor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: