miercuri

24 aprilie, 2024

20 martie, 2018

Nicholas Sarkozy și Moammar Gaddafi, în 2007, la Paris

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut marți de poliție (în vederea audierii și pentru cel mult 48 de ore, conform legislației locale), în dosarul în care este acuzat că ar fi primit cinci milioane de euro de la fostul dictator al Libiei, Muammar Gaddafi, în campania pentru prezidențialele din 2007.

Politicianul a mai fost arestat preventiv în 2014, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură care a fost dispusă atunci pentru prima dată împotriva unui fost şef de stat în Republica a V-a, scrie Le Monde.

În 2014, Nicholas Sarkozy era acuzat că a încercat să afle informații din ancheta legată de banii primiți de la Gaddafi.


Dosarul a fost deschis în 2011, când fiul lui Muammar Gaddafi, Saif al-Gaddafi, i-a cerut lui Nicholas Sarkozy să înapoieze banii poporului libian.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Statele paralele ale statelor UE și strâmbarea statului oficial român”)

„Mai întâi, Nicolas Sarkozy ar trebui să dea înapoi banii pe care i-a primit din Libia pentru a-şi finanţa campania electorală. Dă-ne înapoi banii, avem toate datele transferurilor bancare şi suntem gata să le facem publice”, avertiza Saif al-Gaddafi.

Anchetatorii au obţinut la scurt timp permisiunea de a intercepta telefoanele fostului preşedinte și, ulterior, au realizat că fostul şef al statului folosea un numar secret de telefon, înregistrat pe numele altei persoane, pentru a discuta cu avocatul său despre evoluția anchetei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: