miercuri

27 martie, 2024

2 mai, 2012

Florin Georgescu, ministrul nominalizat pentru Finanţele Publice, a declarat, miercuri, că viitorul guvern va face toate eforturile necesare pentru a găsi soluţii în vederea majorării salariilor bugetarilor şi pentru returnarea contribuţiilor oprite ilegal de la pensionari, fără însă a fi riscate stabilitatea financiară şi echilibrele macroeconomice

„Acest lucru îl dorim şi facem toate eforturile necesare pentru a găsi soluţiile adecvate, fără să riscăm stabilitatea financiară şi echilibrele macroeconomice”, a spus Georgescu, citat de Mediafax.

Întrebat de unde vor fi luaţi banii pentru aceste măsuri, el a evitat să dea un răspuns. Prim-viceguvernatorul BNR nu a vrut să ofere un răspuns nici când a fost întrebat despre reţinerile sale în acceptarea postului de ministru de Finanţe, aşa cum a afirmat premierul desemnat, Victor Ponta.


Georgescu a fost prezent, alături de ceilalţi miniştri propuşi de Ponta şi susţinuţi de PSD, la începutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al social-democraţilor.

Mariana Câmpeanu, propusă pentru Ministerul Muncii, declarat, miercuri, că priorităţile sale sunt respectarea legii şi o cheltuire transparentă şi corectă a banului public, primele măsuri fiind de reparare, în sensul restituirii celor 15% la salariu bugetarilor şi a sumelor oprite pensionarilor.

„Din punctul meu de vedere, al Ministerului Muncii, doresc ca în această scurtă perioadă două lucruri să reparăm: să restituim cei 15% personalului bugetar, o măsură abuzivă şi care trebuia reparată de mult şi pensionarii să primească sumele oprite pentru asigurările sociale în mod abuziv”, a spus Câmpeanu.

Ea a arătat că trebuie ca Guvernul să fie validat de Parlament, iar mai apoi va avea loc o întâlnire a fiecărui ministru desemnat cu cel aflat încă în funcţie, pentru a vedea „care este situaţia fiecărui minister”.


Ministrul desemnat a mai spus că a avut o propunere către vechiul Guvern, privind restituirea contribuţiei de asigurări sociale până la sfârşitul anului, în tranşe egale, prin diminuarea sumelor către Casa de Asigurări de Sănătate.

„Trebuie să vedem cât reprezintă suma pe care urmează să o dăm, dacă acoperă sau nu şi să stabilim dacă această restituire se face aşa cum am propus sau găsim o soluţie mai bună. Dacă vom găsi acei bani cu care se laudă acum vechiul guvern, cinci miliarde de euro, nu ştiu unde sunt ascunse, o să reanalizăm problema şi o să o comunicăm”, a mai declarat Mariana Câmpeanu.

Ministrul propus la Muncă a arătat că, dacă nu vor fi găsişi acei bani, „ne aşteaptă o rectificare bugetară pentru restituirea salariilor şi căutarea surselor pentru restituirea sumelor de la asigurările de sănătate”. „Ceea ce vă pot confirma este că o vom face”, a adăugat Câmpeanu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: