joi

25 aprilie, 2024

7 decembrie, 2017

Florentin Pandale, primarul independent al oraşului Voluntari, a lansat un apel către toţi primarii din România, indiferent de partid, să-şi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu voteze proiectul bugetului pe 2018.

Soțul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, le cere colegilor săi să folosească „toate pârghiile legale” pentru a bloca aprobarea legii, declarând că el este gata să protesteze în stradă față de această reglementare care diminuează bugetele adminsitrațiilor locale.

Oraşul Voluntari, de exemplu, spune el, va pierde nu mai puţin de 8 milioane de euro din bugetul de 40 de milioane, din cauza „revoluţiei fiscale” a Guvernului Tudose.


Apelul lansat joi de primarul Floretin Pandele:

Apel către primarii din România,

În preajma alegerilor parlamentare, candidaţii tuturor formaţiunilor politice vin şi ne conving că vor lupta pentru alegătorii lor!

Parlamentarii pleacă şi se întorc peste 4 ani aplicând aceeaşi strategie.


De exemplu, în anul 2017, după calculele aproximative ale specialiştilor din Primăria oraşului Voluntari, bugetul anului următor va pierde cc. 8 milioane de euro din cele aproximativ 40 de milioane de euro (bugetul total estimat al U.A.T.-ului pe anul în curs).

Aceeaşi formulă este valabilă pentru toate unităţile administrativ-teritoriale din România, indiferent de rang.

În consecinţă, fac apel la dumneavostră ca împreună, indiferent de formaţiunea politică din care faceţi parte, inclusiv primarii independenţi, să uzităm de toate pârghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezintă (care ar trebui să ne reprezinte) să ne susţină în acest demers.

Domnul Dragnea ne spune să ne uităm pe anexele bugetului (anexe pe care le-au văzut doar ei!…), acolo probabil, după votul plenului, vom vedea cât pierde fiecare U.A.T.

În caz contrar îmi rezev dreptul de a protesta în piaţa „protestelor” nu pentru mine, ci pentru cetăţenii pe care, vremelnic, îi reprezint.

Nu mă alătur protestatarilor #rezist, respect Constituţia şi ordinea de drept în România, îmi iubesc patria şi pământul strămoşesc şi nu sunt manevreat de nimeni din interiorul sau din exteriorul ţării.

Am depus jurământ militar ca ofiţer să apăr România!

P.S.:

Primul-ministru al României, în urmă cu câteva zile, a încurajat manifestaţiile care se desfăşoară în faţa Guvernului.

Dacă instituţiile abilitate ale statului nu au luat măsuri împotriva celor care îşi exprimă opiniile în acest spaţiu, nu văd de ce eu, voi, noi toţi care reprezentăm cetăţenii în administraţia publică locală nu am putea manifesta pentru apărarea drepturilor acestora!

Nu trebuie să ne facem probleme pentru siguranţa noastră, Jandarmeria este promptă, are şefi de obiectiv vigilenţi şi intervine rapid (până să ne luăm boxul în faţă).

Pandele este primar al orașului Voluntari începând cu 2000, iar din 2004 a fost membru PSD. Mandatul în curs l-a obținut ca independent.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: