joi

25 aprilie, 2024

20 mai, 2013

(CLICK PENTRU A MARI)

Valoarea depozitelor din băncile prezente în România a scăzut cu 3,6% în trimestrul I al anului 2013 față de trimestrul IV al anului 2012, cea mai accentuată contracție fiind la depozitele nerezidenților, cu 6,9%, potrivit Fondului de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar.

”În primul trimestru al anului 2013 a continuat descreșterea valorii depozitelor din sistemul bancar, la 31 martie 2013 consemnându-se 303,7 miliarde lei, în scădere cu 3,6% față de trimestrul anterior, respectiv cu 2,2% la nivelul anului”, a informat sursa citată.

În termeni reali, s-au înregistrat reduceri de 5,2% față de sfârșitul anului 2012, respectiv 7,1% față de perioada similară a anului precedent.


Modificarea trimestrială de -11,3 miliarde lei a depozitelor la instituțiile de credit din România a fost determinată în cea mai mare parte de scăderea cu 10 miliarde lei a valorii depozitelor în lei deținute de persoanele juridice la instituțiile de credit participante la FGDB.

Declinul depozitelor în lei ale persoanelor juridice a fost mult mai pronunțat pentru depozitele de peste 100.000 euro, scăderea fiind mai lentă pe segmentul depozitelor de valori inferioare acestui nivel.

”În funcție de rezidența deținătorilor de depozite la instituțiile de credit din România, față de sfârșitul anului 2012, se remarcă o scădere mai accentuată a valorii depozitelor nerezidenților (cu 6,9% în termeni nominali) față de contracția depozitelor persoanelor rezidente (-2,2% în termeni nominali)”, mai precizează Fondul.

În cazul dceponenților rezidenți, factorul determinant a fost scăderea depozitelor în lei, în timp ce pentru persoanele nerezidente, a fost diminuarea valorii depozitelor în valută.

(Descarcă de AICI informatiile FDGB)


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: