joi

28 martie, 2024

5 august, 2014

Autorităţile elveţiene au adăugat 26 de persoane pe lista prin care au fost instituite măsuri împotriva celor responsabili de declanşarea crizei din Ucraina, a anunţat, marţi, Ministerul elveţian al Economiei.

De asemenea, 18 firme sau organizaţii sunt vizate de aceste măsuri, care intră în vigoare începând din 5 august.

Măsurile vizează în special separatişti proruşi cu responsabilitate în entităţile politice înfiinţate de rebeli la Doneţk şi Lugansk.

Elveţia nu vrea să fie folosită pentru evitarea sancţiunilor impuse Moscovei


Guvernul elveţian a decis în martie să nu impună sancţiuni Rusiei, spre deosebire de Statele Unite şi Uniunea Europeană.

La 2 aprilie, Guvernul elveţian a decis însă interzicerea încheierii unor noi acorduri comerciale cu persoanele vizate de sancţiunile europene la adresa Rusiei.

Prin această decizie, Guvernul elveţian încearcă să se asigure că Elveţia nu va fi folosită pentru a evita sancţiunile europene împotriva Moscovei.

Japonia extinde sancţiunile împotriva Rusiei

Japonia a aplicat marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, adaugând 40 de persoane şi 2 companii din Crimeea pe lista neagră.


Sancţiunile au intrat în vigoare imediat după ce acestea au fost aprobate de guvernul japonez.

În replică, ministerul rus de Externe a anunţat marţi că a anulat preconizatele întâlniri dintre miniştrii adjuncţi de externe din Rusia şi Japonia, considerându-le “nepotrivite” în contextul deciziei adoptate de Tokio.

Potrivit agentiei de ştiri Itar-Tass, Japonia a impus sancţiuni companiei de stat Chernomorneftegaz din Crimeea şi companiei Feodosiya, precum şi fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici şi premierului Sergei Aksyonov din Crimeea.

Japonia a suspendat negocierile bilaterale cu Rusia din luna aprilie.

Rusia ar putea interzice accesul companiilor aeriene europene spre Asia

Rusia ar putea impune restricţii companiilor aeriene care folosesc rutele transsiberiene spre Asia, după ce sancţiunile europene la adresa Moscovei au afectat activitatea companiei low-cost Dobrolet, relatează publicaţia Vedomosti, citată de Interfax, în pagina online.

“Oficialii ruşi iau în considerare impunerea restricţiilor şi chiar interzicerea tranzitului zborurilor companiilor aeriene europene spre Asia prin spaţiul aerian al Rusiei”, au declarat surse ruse.

De asemenea, una dintre surse a declarat cotidianului Vedomosti că discuţiile privind posibile restricţii pentru companiile aeriene europene au început la scurt timp după primul set de sancţiuni decis de UE la adresa Rusiei.

Decizia finală va fi luată de Guvernul rus, iar consultări pe această temă sunt în curs de desfăşurare în rândul experţilor din Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Externe, a precizat o sursă.

Eventualele restricţii ar putea afecta companii precum Lufthansa, British Airways şi Air France, care şi-au manifestat îngrijorarea în legătură cu impunerea unor interdicţii, care ar putea provoca pierderi estimate la aproximativ un miliard de euro anual.

Oficialii europeni au refuzat să comenteze informaţiile publicate de Vedomosti.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: