joi

18 aprilie, 2024

25 februarie, 2015

udreaInstanţa supremă a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, aceasta urmând să fie încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei.

Elena Udrea a mai fost arestată preventiv în perioada de 10-17 februarie 2015 în dosarul „Microsoft”, după care a fost plasată în arest la domiciliu la decizia ÎCCJ, care a judecat o contestație asupra măsurii arestului preventiv. Potrivit avocatului Marius Striblea, împotriva Elenei Udrea sunt formulate şase capete de acuzare.

Fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a fost audiată marți la DNA, iar după ce i-au fost aduse la cunoştinţă noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute” procurorii au cerut instanţei supreme arestarea ei preventivă.


Prezentă la sediul ÎCCJ miercuri dimineața, Elena Udrea a declarat: „Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL, asta ştiam, dar nu ştiam exact ce şi cu ce sumă”.

Cu o zi înainte, Elena Udrea a precizat că îşi menţine acuzaţiile faţă de şeful interimar al SRI, Florian Coldea: „Faţă de dânsul voi face denunţuri până le va lua cineva în serios”.

Lista celor anchetați în „Gala Bute”

În dosarul „Gala Bute” sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PSD Ion Ariton este sub control judiciar.


În acelaşi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

Potrivit unor documente ale DNA, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este și ea urmărită penal în acest dosar, pentru luare de mită.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: