luni

25 martie, 2024

28 mai, 2016

flori dinuUPDATE: Judeecătoria Sectorului 5 a respins cererea procurorilor şi au decis ca Flori Dinu să fie cercetată în arest la domiciliu, nu în arestul Poliţiei Capitalei.

****

Ştirea iniţială:


Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, a fost reţinută vineri seara, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi 29 de infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, precum şi de participaţie improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

A mai fost reţinut şi directorul de producție al Hexi Pharma, Mihai Leva, urmărit penal pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Sâmbătă, ea va fi prezentată judecătorilor cu mandat de arestare preventivă.

Femeia, omul de încredere al lui Dan Condrea, declara cu numai o zi înainte de reţinere că nicio acuzaţie adusă firmei nu este adevărată, că biocidele produse de Hexi Pharma nu au avut nici o problemă niciodată, iar ea garantează pentru calitatea acestora.


Vineri, însă, în timpul celor trei ore de audieri, ea ar fi recunoscut că dezinfectanţii produşi de firmă erau diluaţi şi a susţinut că acest lucru se făcea după o reţetă a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, care se ocupa personal de calitatea produselor şi de livrarea la timp a acestora.

Cu toate că erau diluate, a declarat Flori Dinu, biocidele erau eficiente, potrivit Digi24.

Procurorii: Flori Dinu ştia că produsele nu respectă specificaţiile de pe etichete, dar a intermediat contractele Hexi cu spitalele

Parchetul General susține, într+un comunicat, că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea lui Dan Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care le-a promovat și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale.

Parchetul General mai precizează că prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 — aprilie 2016 între persoana juridică suspectă (Hexi Pharma) și numeroase unități sanitare.

„Probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpate Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”, au mai constatat procurorii.

Între 2014 – 2016, potrivit unui comunicat anterior al Parchetului General, Hexi Pharma a avut contracte de furnizare de biocide cu 152 de spitale, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 51 de milioane de lei.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au deblocat vineri, parţial, conturile societăţii, pentru a plăti salariile şi utilităţile, dar şi pentru a returna spitalelor banii pe dezinfectanţi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: