sâmbătă

20 aprilie, 2024

15 martie, 2017

Procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-au autosesizat în cazul declarațiilor deputatului Cătălin Rădulesci referitoare la protestatari și au deschis un dosar in rem pe infracțiunea de tulburare a liniștii și ordinii publice, potrivit Mediafax.

Declarațiile deputatului condamnat 

Deputatul Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, pe 5 decembrie 2016, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită şi administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.

El a declanșat un val de comentarii dure pe rețelele sociale după ce a declarat într-un interviu acordat publicației Adevărul că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui alungați cu tunurile: „Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv?”


În același interviu, el se declara pregătit să iasă în stradă cu mitraliera AKM pe care a folosit-o la Revoluție și pe care o păstrează încă:

„Eu arma cu care am tras la Revoluţie mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o ţin acasă ca şi armă de panoplie. Am certificat de colecţionar, nu o să mi-o ia nimeni în viata vieţilor şi o ţin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat”, spunea Rădulescu, deputat de Argeș.

Întrebat dacă se gândeşte să iasă să tragă în Piaţa Victoriei, el spune că o poate face oriunde vrea: „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla”.

Polițiștii verifică legalitatea deținerii mitralierei AKM

Pe de altă parte, Inspectoratul de Poliție Argeș s-au sesizat și el din oficiu și face verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor.


„Referitor la declarațiile apărute în spațiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, cu modificările și completările ulterioare”, anunța marți IPJ Argeș.

Asociația 21 decembrie: Cătălin Rădulescu ar putea fi inculpat în Dosarul Mineriadei din iunie 1990

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, consideră că nervozitatea din ultimul timp a deputatului deja condamnat pentru fapte de corupție este explicabilă – în urmă cu aproape o lună, organizația a descoperit că actualul deputat a fost implicat în reprimarea unui alt protest și a participat la Mineriada din iunie 1990.

Noile date obținute de Asociație ar trebui, potrivit președintelui Doru Mărieș, să ducă la inculparea lui Cătălin Rădulescu în dosarul aflat acum în cercetare la Secția militară a Parchetului General.

„Am făcut o investigaţie în urmă cu aproximativ o lună.

Eu i-am spus domnului procuror general la întâlnirea pe care am avut-o cu dânsul acum o lună despre un demnitar PSD în funcţie care a participat la aducerea simpatizanţilor şi membrilor de partid în 13 iunie 1990 la Bucureşti.

El (Cătălin Rădulescu – n. red.) a cedat psihic acum, a aflat că e scormionit un pic şi s-a umflat.

Există declaraţii împotriva lui, oamenii care au declarat că el a primit dispoziţie de la Bucureşti şi a transmis dispoziţia în teritoriu pentru a aduce la Bucureşti, în data de 13 iunie dimineaţa, simpatizanţii şi membri ai partidului, vreo zece autobuze. Noi am aflat acum o lună, acum o lună am şi sesizat verbal, ei (procurorii – n. red.) şi-au făcut treaba”, a declarat Doru Mărieş pentru Mediafax.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: