miercuri

24 aprilie, 2024

17 mai, 2018

UPDATE: Curtea de Apel București a decis arestarea la domiciliu a judecătoarei.

***

DNA a cerut joi mandat de arestare preventivă pentru judecătoarea Burlan-Pușcaș Elena (foto), de la Tribunalul Municipiului București, care ar fi luat mită de la mai mulți inculpați, inclusiv de la două persoane judecate pentru tentativă de omor calificat.


Magistratul a negat toate acuzațiile aduse:

„Dacă un denunț al unui condamnat care vrea să-și ușureze situația poate să îngroape cariera unui judecător, atunci asta este țara în care trăim și ne merităm soarta (…)

Cineva a făcut un denunț acum doi ani ca să-și ușureze situația, un condamnat (…) A pretins că a luat bani în 2009 de la niște țigani dintr-un clan ca să mi-i dea mie nu știu ce să fac cu ei, în condițiile în care am dat o pedeapsă cu suspendare. Mi se reproșează că am dat cu suspendare (…)

Dacă cineva a luat bani, aceea nu am fost eu. Nu sunt nici mai bogată, nici mai săracă decât am fost întotdeauna. Totul a fost la vedere, averea, viața, nu am ascuns niciodată nimic. Dacă sunt victimă sau nu, se va dovedi”, a declarat judecătoarea Elena Burlan-Pușcas, citată de Mediafax.


Într-unul dintre dosarele judecate, aceasta ar fi pronunțat, în schimbul mitei, pedespse cu suspendarea, potrivit acuzațiilor aduse de procurorii anticorupție. Ulterior, Curtea de Apel i-a condamnat pe cei doi inculpați din dosar la pedepse de opt ani, respectiv șapte ani și șase luni.

De menționat că judecătoarea l-a achitat pe medicul Șerban Brădișteanu în dosarul mitei de 500.000 de euro pe care acesta ar fi primit-o în dosarul dotării penitenciarelor cu aparatură medicală. De asemenea, a fost judecătoror în cazul Black Cube.

Faptele de care este acuzată Burlan-Pușcaș Elena:

  • „În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menționată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro. Banii respectivi au fost primiți de magistrat pentru a dispune față de cei doi inculpați cercetați pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a și întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluții au fost desființate de instanța superioară de control judiciar”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.
  • Pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentință din luna februarie 2010, judecătoarea a pronunțat pedepse cu suspendarea executării față de toți inculpații din dosarul respectiv. „În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentință a fost desființată în parte, Curtea de Apel București pronunțând pedepse cu executare față de autorii infracțiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni”, mai arată DNA.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: