sâmbătă

20 aprilie, 2024

16 august, 2016

Tinere din Polonia care au urmat voluntar cursuri de pregatire militara
Tinere din Polonia care au urmat în ultimul an cursuri de pregătire militară și acum fac parte din organizații paramilitare

Liceenii și studenții ar putea urma un program scurt de pregătire militară voluntară, dacă guvernanții vor accepta un proiect propus de conducerea Diviziei 4 Infanterie Gemina din Cluj.

Proiectul a fost trimis Statului Major al Forţelor Terestre, care l-ar fi promovat la nivelul Statului Major General, potrivit monitorulcj.ro

“La nivelul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie Gemina am constituit un grup de lucru, cu implicarea instituţiilor de apărare, ordine publică şi securitate naţională, Prefectura Cluj, ISJ şi UBB, şi am demarat un proiect pilot de pregătire militară a tinerilor, liceeni şi studenţi, pe bază de voluntariat.(…)


Pentru sănătatea poporului român, pentru sănătatea tinerilor, cred că ar fi benefic un asemenea program de pregătire militară voluntară”, a spus Ioan Manci, comandantul Diviziei Gemina.

Programul de antrenament ar putea dura două – trei săptămâni, va putea fi urmat atât de băieți, cât și de către fete, aceștia urmând să fie pregătiți într-o unitate militară, de la ora 05.30 până la 22.00.

Tinerii şi-ar începe ziua cu o serie de exerciţii de înviorare, urmate de activităţi organizatorice cum ar fi curăţenia în dormitoare sau a a sălii de mese, şi programul de pregătire militară.

„Mi-aş dori să fie evaluaţi şi să găsim o formă de acordare a gradelor în rezervă pentru a realiza şi acea rezervă voluntară care va pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2017”, a mai spus comandantul Manci.


Reamintim că România a eliminat în urmă cu opt ani serviciul militar obligatoriu, iar mai mulți șefi de armată au declarat în ultimul timp că ar trebui revenit la acesta.

Polonia a anunțat vara aceasta că în septembrie va demara recrutarea unui număr de 35.000 de membri ai forţelor paramilitare pentru a-şi suplimenta efectivele de apărare, pe fondul tensiunilor cu Rusia, transmite BBC.

De anul trecut, când armata poloneză a început să le ofere tinerilor civili pregătire militară, prin centrele de recrutare, au fost înființate mai multe organizații paramilitare cu un număr total de peste 100.000 de membri.

Activitatea acestora este coordonată de autorități.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: