sâmbătă

20 aprilie, 2024

16 august, 2014

Serviciile secrete germane au spionat cel puţin o conversaţie a secretarului de Stat american John Kerry şi supraveghează de mai mulţi ani Turcia, dezvăluie sâmbătă săptămânalul Der Spiegel.

În ediţia care urmează să apară duminică, revista germană afirmă, fără să citeze surse, că o conversaţie a lui John Kerry a fost interceptată în mod “accidental”, în 2013, de către serviciile secrete germane (BND).

Hillary Clinton interceptată „din greşeală”

Secretarul de Stat american evoca tensiunile din Orientul Mijlociu printr-o legătură prin satelit.


Revista mai scrie că Guvernul german a mandatat serviciile secrete, începând din 2009, să spioneze Turcia, partenerul său în cadrul NATO.

Potrivit jurnaliştilor revistei, ţintele vizate de activităţile de spionaj sunt actualizate la fiecare patru ani de către Guvernul german. Însă priorităţile actuale nu au fost modificate, după scandalul de spionaj cu Statele Unite, iar Turcia ar fi plasată în continuare sub ascultare.

Aceste dezvăluiri apar după ce mai multe instituţii mass-media au dezvăluit vineri o interceptare a fostului secretar de Stat american Hillary Clinton de către serviciile germane secrete. Una dintre conversaţiile acesteia ar fi fost interceptată “din greşeală”, în timp ce şefa diplomaţiei americane se afla la bordul unui avion aparţinând Guvernului american.

Aceleaşi instituţii media afirmă că spionarea unor politicieni americani nu ar fi “un caz izolat”. Ele au dezvăluit, de asemenea, că Germania ar spiona “un partener NATO”, dar fără să-l numească.

Şeful CIA din Germania a fost expulzat în iulie. Telefonul Angelei Merkel, interceptat de americani


Spionajul internaţional a devenit un subiect de polemică în Germania, în ultimele luni.

Dezvăluirea anul trecut a ascultrii telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel de către serviciile americane de informaţii a şocat profund această ţară.

Descoperirea unor agenţi dubli, în serviciul americanilor, a antrenat, de asemenea, expulzarea şefului CIA în Germania, în luna iulie şi afectează în continuare relaţiile germano-americane, puternice în mod tradiţional.

În 1996, un ofiţer CIA ataşat al Ambasadei americane la Berlin a fost expulzat după ce a fost prins încercând să obţină informaţii confidenţiale vânzare de echipamente germane pentru industria nucleară iraniană.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: