duminică

21 aprilie, 2024

18 februarie, 2016

daniel tudorDaniel Tudor, fost președinte și vicepreședinte al ASF, a fost reținut joi de procurorii DNA pentru că ar fi luat o mită de 300.000 de euro. În același dosar mai sunt urmăriți penal soția sa – senatoarea Doina Tudor, și Ovidiu Marian – secretar general al Senatului.

Fostul vicepreședinte ar fi cerut trei milioane de euro, de la un om de afaceri, pentru ca în rezultatele unui controlul ASF să nu fie menționate problemele grave constatate.

După primirea mitei, Daniel Tudor „a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, menționează un comunicat DNA.


O tranșă i-ar fi fost dată direct vicepreședintelui ASF, iar alte două tranșe, de câte 100.000 fiecare, prin soția sa.

Intermediar ar fi fost, potrivit DNA, Ovidiu Marian.

Acuzațiile:

Daniel Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a fost pus sub învinuire cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Ovidiu Marian – la data faptei secretar general al Senatului României, este acuzat de trafic de influență


Doina Tudor – senator în cadrul Senatului României, la data săvârșirii faptelor, este acuzată de complicitate la luare de mită.

Faptele de care-i acuză DNA:

“În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

De precizat este faptul că inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.

Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.”

Daniel Tudor va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere arestare preventivă pentru 30 de zile, iar Ovidiu Marian, cu cerere de arestare la domiciliu.

Tudor Daniel-George mai este judect într-un dosar în care DNA l-a acuzat de „abuz în serviciu contra intereselor publice” în așa-numit dosar Carpatica.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: