vineri

29 martie, 2024

3 decembrie, 2017

Fostul premier Dacian Cioloş a avut  o întrevedere informală la Departamentul de Stat al SUA, la Washington,  după „semnalul de alarmă pe care oficialii americani l-au transmis în legătură cu modificările la Legile Justiţiei”, potrivit propriei postări pe pagina sa de Facebook.

„Am petrecut câteva zile la Washington pentru activităţi profesionale şi am avut plăcerea să fiu de Ziua Naţională alături de membri ai comunităţii româneşti din SUA, la recepţia organizată de Ambasada României. Am profitat de această deplasare pentru a mă întâlni şi cu susţinătorii Platformei România 100, iar apoi am avut o întrevedere informală la Departamentul de Stat (după semnalul de alarmă pe care oficialii americani l-au transmis în legătură cu modificările la Legile Justiţiei)„, a scris Dacian Cioloş, duminică.

Declarația din 27 noiembrie a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a inflamat conducerea Parlamentului României, pentru că s-a referit la încercarea de modificare a legilor justiției.


„Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România”. (…) Noile legi „ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică”, se mai spune în declaraţia publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

Președinții Senatului și Camerei Deputaților au reacționat la faptul că SUA „îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”. Au trimis Departamentului de Stat al SUA o scrisoare care acuză diplomația americană de presiuni care ar afecta suveranitatea poporului român, așa cum este ea exprimată prin votul în Parlament.

Problema erală a celor doi lideri parlamentari români este că ei înșiși au comis un abuz angajând România într-o poziție fără să aibă acordul celor două camere ale Parlamentului țării, exprimat prin vot.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: