joi

25 aprilie, 2024

25 iulie, 2018

Dacian Cioloș, fostul premier tehnocrat al României din 2016, „nu înlătură deloc” opțiunea propriei sale candidaturi la Președinția României în alegerile de anul viitor, chiar dacă deocamdată nu s-a decis.

„Nu știu, nu am luat o decizie. În primul rând, o eventuala decizie va depinde de multe lucruri. Pentru mine, principalul obiectiv e ca, la sfârșitul lui 2019, România să aibă un președinte democrat, care să apere valorile și instituțiile democratice”, a declarat Dacian Coloș într-un interviu pentru Ziare.com.

Totuși, la întrebarea dacă înlătură opțiunea unei candidaturi, fondatorul partidului Mișcarea România Împreună a răspuns:


Nu înlătur deloc. Am lansat o ofertă politică, un partid politic și obiectivul e să folosim toate campaniile electorale, și alegerile, pentru a ne promova acest program politic și pentru a le arăta românilor că există o alternativă. Noi așa am interpretat participarea slabă la vot la sfârșitul lui 2016, că oferta politică era insuficientă”, a mai spus Dacian Cioloș.

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat în urmă cu o lună candidatura pentru al doilea mandat la Cotroceni, după ce Dacian Cioloş negase că ar putea deveni contracandidatul actualului președinte.

„Ați candida împotriva lui Klaus Iohannis?”, a fost întrebat Dacian Cioloș într-un interviu din 9 iunie la DigiTV.

Răspunsul a fost: „Nu! Nu! Nu văd… În condițiile de față, nu cred că ar trebui să ne concurăm unul pe celălalt, ci să găsim modalitatea, împreună, și cu el, și cu celelalte forțe politice, să găsim modalitatea cea mai bună pentru a câștiga alegerile prezidențiale”.


Dacian Ciolos spune că el și echipa de la România Împreună sunt gata să prezinte în toamnă o ofertă politică detaliată, despre care fostul premier spune ca va fi o alternativă la politica gandită ca „hoție și smecherie”. Nu respinge nici o alianță cu forțele politice cu valori comune și spune ca a venit vremea ca România sa fie coagulată în jurul unui proiect pozitiv, potrivit Ziare.com.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: