luni

22 aprilie, 2024

19 ianuarie, 2016

calais3
Foto: BBC

Buldozerele au început marți dimineață operațiunea de demolare a taberei improvizate de la Calais, după ce aproximativ 1.000 de migranți care așteptau să intre în Marea Britanie au fost evacuați.

Operațiunile de demolare, care sunt asistate de forțele speciale ale poliției, se derulează deocamdată fără incidente, relatează BBC.

Parte dintre migranți au fost relocați într-o zonă special amenajată de autoritățile franceze, care au demarat un proiect de îmbunătățire a condițiilor locative în tabăra în care au fost înregistrate chiar și 6.000 de migranți și refugiați.


calaisDimensiunile taberei de la Calais vor fi reduse la 1.500 de locuri, cazarea migranților urmând să se facă în conteinere transformate în dormitoare, conectate la energie electrică și căldură.

Oficialii au dat săptămâna trecută un ultimatum celor care locuiau în tabăra de corturi din Calais, aceștia fiind avertizați că trebuie să părăsească zona până luni.

calais2

Mulți dintre migranți au refuzat să părăsească zona, însă la sosirea utilajelor pentru demolare aceștia și-au strâns corturile și s-au mutat pe câmpurile din vecinătatea taberei.


Într-un efort comun, autoritățile franceze și britanice încearcă să diminueze numărul migranților din Calais care așteaptă prima ocazie ca să intre în Marea Britanie.

Ultimatum pentru guvernul federal german

Cancelarul Angela Merkel este presată insistent să pregătească închiderea granițelor Germaniei pentru migranți.

Alexander DobrindtUltima solicitare de acest gen a fost formulată marți de ministrul Transporturilor, Alexander Dobrindt (foto), care este de părere că Germania trebuie să reacționeze în lipsa unui real acord european pe tema migigranților.

Alexander Dobrindt, citat de publicația britanică The Guardian, spune că Germania nu își mai permite să afișeze ”o față prietenoasă”- formulă utilizată de Angela Merkel în urmă cu 6 luni, la sosirea primilor refugiați- în fața valurilor constante de nou sosiți.

“Îndemn, de urgență: să ne pregătim, pentru că nu reușim să evităm închiderea granițelor”, afirmă Dobrindt, membru al Uniunii Social-Creștine Bavareze (CSU).

CSU, formațiunea aliată cu Creștin Democrații Conservatori (CDU) ai Angelei Merkel, a întețit presiunea asupra cancelarului ca să renunțe la politica ușilor deschise, care a adus în Germania, în 2015, 1,1 milioane de refugiați.

Liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat duminică publicației Der Spiegel că luni va trimite guvernului federal o solicitare scrisă în care este menționat un termen de 2 săptămâni pentru ”restaurarea ordinii” la granițele naționale.

Landul Bavaria este principala zonă de acces în Germania pentru refugiați.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: