La obiect

Deficitul contului curent pâlpâie în roşu pe tabloul de bord

Potrivit datelor publicate de Eurostat, deficitul de cont curent al României a trecut în al doilea trimestru al anului în curs pragul de cinci procente… Mai mult

08.10.2018

Analiză

T2 / Venitul mediu lunar per român a urcat la aproape 1.600 de lei: Modificările în redistribuirea bugetului familiei

Datele publicate de INS pentru trimestrul II 2018 arată că veniturile românilor s-au apropiat de nivelul de 1.600 lei lunar pe persoană. Ele au fost… Mai mult

08.10.2018

Evenimentul

”Referendumul pentru Familie”: Legislație nouă, din categoria ”Totul pentru fraudă”

Referendumul, denumit generic ”Pentru Familie”, la care românii sunt chemați, sâmbătă și duminică, la urne, oferă puține garanții că rezultatele comunicate vor fi corecte. Suspiciunea… Mai mult

05.10.2018

Analiză

„Inflaţia industrială”, peste ”inflația populară” – Energia, deja cu 14% mai scumpă: Lumini, umbre şi implicaţii

Indicele preţurilor producţiei industriale (IPPI) a scăzut uşor în luna august 2018, până la 5,86%, dar a rămas semnificativ peste inflaţia preţurilor la consumator, măsurată… Mai mult

03.10.2018

Cristian Grosu / Statul Paralel, ”Statul paralel” și negocierea cu cele două

de Cristian Grosu , 24.9.2018

Pentru un flash cât mai aproape de realitate pe situația în care ne aflăm acum, voi folosi articole publicate pe cursdeguvernare.ro, contra tuturor curentelor ”mainstream” de-a lungul ultimilor ani în care am nimerit în această mlaștină a subdezvoltării cronicizate.

Intrigă pe cineva când spun ”subdezvoltare”?

Dacă da, reamintesc salariaților că salariile le stau în picioare mulțumită politicilor monetare (adică unor artificii!) ale BNR, și nu reformelor structurale și dezvoltării unei economii eminamente productive. Or asta nu are cum să țină mult – și grecii au avut creșteri specuaculoase și entuziaste înainte de-a nimeri în latrina din care vor ieși abia peste 40-45 de ani: firește, nu grecii vinovați, ci nepoții lor.

Iar celor din mediul de afaceri le reamintesc că, indiferent cât le-ar crește cifra de afaceri și profiturile, lasă copiilor lor o țară fără infrastructură, cu un sistem de educație întors (azi, septembrie 2018) la paradigma din 1988.

adică o țară în care merită să-ți faci banii, dar nu să trăiești: ca patronul ăla de birt care n-ar mânca la niciuna din mesele lui, dar își permite să mănânce la cârciumile de lux din Monacco.

Să o luăm de la rădăcina problemei care a blocat România (a blocat totalmente România). O să amestecăm teoremele, cu axiomele și cu câte un corolar, din când în când, matematicienii și inginerii au acest prost obicei:

1-,

”Statul paralel” pe care ”amenință” să-l distrugă Liviu Dragnea e departe de a fi distrus, mai ales pentru că dl. Dragnea nici nu (NU) vrea să-l distrugă.

Uitasem să fixez accepțiunea termenilor cu care lucrăm:

  •  ”Statul paralel” – cu ghilimele – e ceea ce înțeleg dnii. Dragnea și Tăriceanu prin brațul lung al Justiției care se apropie de ei
  •  Statul Paralel – fără ghilimele – e statul obscur, netransparent, ascuns vederii neinițiaților și ai celor care cred într-o Românie cu arhitectura instituționalizată coerentă – din care fac parte dnii. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Adică:

combinația de politică, economie, servicii secrete, manipulare și fraudă instituționalizată prin lege, în care taberele (din toate sectoarele enumerate mai sus) se războiesc folosind sintagmele și clișeele statului de drept.

Un exemplu pentru percepție: ”Statul paralel” l-a condamnat pe Liviu Dragnea pentru un rahat oarecare tocmai pentru că Statul Paralel îl protejează pentru marile afaceri: TelDrum, frauda cu fonduri europene, Afacerea Belina.

Din acest punct de vedere, ceea ce vedem noi la televizor e, de fapt, lupta dintre ”Statul paralel” și Statul paralel.

Exact în același mod stau lucrurile cu Călin Popescu Tăriceanu:

Este binecunoscută eficiența echipelor israeliene de consultanță politică la care apelează îndeobște partidele noastre politice, dar la fel de binecunoscută în piață este și maniera lor de lucru: banii cei mulți pentru consultanți vin de la conectarea la resurse. Asta s-a întâmplat cu Beny Steinmetz&Co – astfel încât ”Statul paralel” ”s-a luat” de Statul Paralel.

Și președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților știau un lucru: Statul Paralel care i-a pus și întreținut în funcții e mai determinat să câștige (de vreme ce a participat la fraudele descrise mai sus) decât ”Statul paralel”, care doar se rotește pe funcții în caz de eșec.

Argumentele:

2-,

Într-un editorial scris anul trecut – în plin partizanat pro sau contra feluritelor forme de state paralele – descriam prejudiciile reale, concrete, toxice, pe care le are implicarea în mediul de afaceri a Statului Paralel (ăla fără ghilimele) :

imixtiunea în piețele economice locale cu deformarea acestora (cunosc oameni care au pățit-o și am reacționat nu fără riscuri la asta), a Statului Paralel (fără ghilimele):

Un LINK-la detalii-AICI – despre statul paralel al serviciilor: de la SRI, SIE, ”2,15” etc, etc. 

Ei bine:

I-a auzit cineva pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu denunțând imixtiunea Statului Paralel (ăla real) în economie, în câștigarea licitațiilor, în domeniile dominate de contrabandă?

I-a auzit cineva pe cei doi ”luptători” împotriva Statului Paralel denunțând protocoalele Statului Paralel (fără ghilimele) cu ANAF-ul – cel care a închis afaceri, a distrus bussinessuri, a pus presiune pe afaceri corecte și a nenorocit antreprenori ca să facă loc în piața cea mare (și, mai ales, în piețele locale, unde trăiești numai dacă cineva îți dă voie!) ?

Nu: pentru că la vremea ”denunțului” statului paralel, în fruntea Antifraudei de la ANAF se găsea dl. Tunaru – omul impus acolo de dl. Liviu Dragnea, pentru a avea și el o pârghie de presiune în economia ”celorlalți” – fapt rămas în suspensie până când SRI-ul lui Eduard Hellvig și-a retras oamenii în cazărmi.

Pentru clarificarea modului cum s-au făcut împărțirile în Statul Paralel (ăla fără ghilimele), recomandăm un LINK-detalii-AICI: merită – unde ”garda” de la Alexandria controla afacerile cu petrol din Prahova. 

Astfel încât:

3-,

Din punctul de vedere al realității evidente pentru toată lumea, nu auzim nimic despre adevăratele prejudicii pe care le face în economie Statul Paralel (fără ghilimele) :

  • aude cineva ceva despre cine ”administrează” contrabanda? (să fim serioși, și un sătean analfabet știe unde descarcă șlepurile cu turcisme și alte chinezării);
  • aude cineva despre cei nenorociți în ultimii ani de ANAF? Să fim serioși, cazurile de presă smulg două-trei înjurături, dar de ale nu se autosesiezează nimeni;
  • aude cineva de domeniile sensibile care se negociază pe sub mese – petrol, produse agricole, industria farma, produse alimentare etc, etc? ;

Nici nu o să auzim: lupta numerelor 2 și 3 din stat nu se dă cu Statul Paralel (fără ghilimele), ci cu ”Statul paralel”.

Oare de ce?

4-,

pentru că lupta Nu vizează punerea României pe o șină de DEZVOLTARE: ci pe o șină de SUBdezvoltare, din care are de câștigat toată lumea:

și Statul Palalel, și beneficiarii (BENEFICIARII) POLITICI ȘI CEI ANGRENAȚI DE MORBUL PUTERII CU ORICE PREȚ (CHIAR CU ORICE PREȚ!) au avut tot interesul să se folosească de sintagma cu ”Statul paralel” – de această dată cu ghilimele:

câți ani le-au trebuit lui Liviu Dragnea și lui Călin Popescu Tăriceanu să se lupte cu ABUZURILE DIN JUSTIȚIE ?

Dacă ne uităm în urmă, vedem o chestiune șocantă: sunt peste 600 (șase sute) de protocoale abuzive – de la Năstase la Dragnea – semnate INCLUSIV CÂND CEI DOI SE AFLAU LA PUTERE!

Cine semnează în locul lui Liviu Dragnea? Dna. Sevil Shaidehh! În locul lui C.P.Tăriceanu? Miniștrii de sub el!

Abuzurile REALE săvârșite de SRI, SIE, ”2,15” – și tot ce mișcă în zona aia lipicioasă s-au făcut EXCLUSIV sub semnătura numerelor 2 și 3 din stat:

Păi, măi flăcăi :

luptele dintre voi vi le purtati voi între voi: dar de ce trebuie să finanțeze toată lumea – de la ultimul pensionar la investitorul strategic care se mută la Debrețin pentru că aici nu se poate de răul vostru?

5-,

cursdeguvernare.ro nu e o publicație pentru proști – în ”incorectitudinea” noastră politică evităm proștii, chiar dacă acești gărgăuni înseamnă clickuri – astfel că ne permitem să conchidem:

Dacă Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu ar fi luptat contra Statului Paralel,

ar fi elaborat o lege a serviciilor secrete în deplin acord cu interesele mediului de afaceri onest și al cetățenilor onești.

Vorbește cineva de asta?

NU. Pentru că cei doi NU vor asta: ei vor controlul asupra ”Statului paralel” (cu ghilimele) pe care să-l preseze și să-l controleze:

poza publicată de Victor Ponta (un tembel politic, care a cedat în fața unui șantajabil notoriu, cum e Liviu Dragnea), pe care o publicăm mai jos, arată relațiile de viziune și de șpritz pe care Statul Paralel le avea cu ”Statul paralel”;

procurorul ”Portocală”? Un futangiu notoriu, care nu-și ierta nici la pat acuzații- vezi bine că din rechizitorii și sms-uri se lingeau și se mermeleau între ei;

Dosarul Colectiv? Niște boi care au ars ca șoarecii într-o cârciumă (vedeți, rog, cum nu se termină procesul într-o catastrofă veritabilă și în care nimeni nu va fi vinovat!!!);

MEDIUL DE AFACERI? Păi nu toți fură? Las că le ajunge ce le rămâne după colaborarea cu Statul Paralel! Ideea să avem NOI butoanele ”Statului paralel”!

Dar copiii tăi,

Dar copiii tăi, în care din statele astea vor trăi, vor ”presta” și vor fi oameni? OAMENI!

Tranziția în România e departe de a se fi încheiat fără structurarea unei anumite poziții personale (PERSONALE) față de instituții și statele care conduc și care contează de fapt:

Vor fi experți și profesioniști într-o corporație pe care o înjură guvernele Statului Paralel la fiecare alegeri?

Vor fi cei care țin afacerile și investițiile celor care ”se riscă” în România – prin seriozitatea și discernământul lor?

Vor fi oamenii (OAMENII!) de afaceri liberi (LIBERI) de orice interacțiune cu Statul Paralel și cu ”Statul paralel” pentru a-și pune în operă un plan de viață?

Să ne gândim puțin la asta:

Un țărănoi prost, încleiat în trecutul fără de care nu concepe nici albul și nici negrul, lasă în urmă o țară stoarsă de bani, de energie și de speranță – fără educație, fără infrastructură, fără direcție pentru care există săgeți pe toate zidurile lumii civilizate:

în cazul cel mai norocos posibil, o să-și facă banii în futelnița asta, și o să și-i cheltuie la Monacco (apropo: de ce anume depinde să ajungă și țara asta asemeni țării în care-și cheltuie banii? ):

Atâta țară ai putut să-i lași și tu, vâslind în haznaua dintre Statul Paralel și ”Statul paralel”.

***

PS: Pentru tot felul de oameni care au tot felul de dubii (vorbim de cele oneste și îndreptățite):

Căutăm în România asta (adică într-o tranziție mult mai comlexă decât cea economică) – să punem cap la cap părerile și viziunile diferite. NU – fie ele conjuncturale, meschine și mici la scara istoriei – interesele diferite.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 24.9.2018

Un raspuns

  1. Dan T
    24.9.2018, 11:05 pm

    Dupa cum am constatat in ultimile luni, pe multi romani, chiar dintre cei ce nu voteaza de regula cu PSD (si acolitii de tipul ALDE), nu-i intereseaza cum au ajuns la un anumit castig si perspectivele economice ale tarii. Considera ca e bine sa profite de conjuctura si sa-si vada de treaba lor, sperand ca nevoia de forta de munca actuala si lipsa de intentie a celor plecati de a se intoarce ii va proteja de somaj iar propaganda impotriva BNR este crezuta.

Lăsați un comentariu


Stiri

Topul firmelor din România – CNIPMMR, ediția 26. Cine-i în top

Consiliul IMM-urilor din România organizează în data de 2 noiembrie Topul Firmelor din România, eveniment ce urmărește recunoașterea meritelor antreprenorilor prin premierea celor mai performante… Mai mult

Stiri

”Fantoma albă” de la protestele din 10 august – propus pentru avansare la gradul de general de către ministrul Carmen Dan

Mariana Bechir

Colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei “Vlad Țepeș”, unul dintre cei patru ofițeri care au coordonat intervenția forțelor de ordine… Mai mult

Stiri

Vin CRONICILE!

Cristian Grosu

Cursdeguvernare.ro va avea, începând cu săptămâna care urmează, o soră mai mică, dar într-un anume fel mai mare, într-ale presei: publicația ”CRONICILE Curs de Guvernare”,… Mai mult

Stiri

Premierul Dăncilă, întrevedere cu omologul din Kuweit

Vladimir Ionescu

Premierul Viorica Dăncilă a avut duminică o întrevedere cu prim-ministrul Statului Kuweit, şeicul Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabah, discuţiile celor doi oficiali concentrându-se, anunță Guvernul, pe… Mai mult

Stiri

Criză financiară la Senat – se termină banii de deplasări și de protocol

Razvan Diaconu

Dacă senatorii vor menţine ritmul actual al deplasărilor externe, Senatul va epuiza în luna octombrie bugetul pe tot anul pentru vizitele oficiale în străinătate. Asta,… Mai mult

Stiri

Oficial palestinian: „Interesele României în lumea arabă şi islamică vor avea mult de suferit” în cazul mutării ambasadei

Iulian Soare

Ahmad Majdalani (foto), consilier al liderului palestinian Mahmoud Abbas, este convins că ”interesele României în lumea arabă şi islamică vor avea mult de suferit în… Mai mult

Stiri

A murit Ilie Balaci

Vladimir Ionescu

Fosta mare glorie a Universităţii Craiova, Ilie Balaci, a încetat din viaţă duminică dimineaţă la vârsta de 62 de ani. Anunțul a fost făcut la… Mai mult