vineri

29 martie, 2024

2 noiembrie, 2018

Coreea de Sud şi Coreea de Nord au decis, vineri, să informeze în mod oficial Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) în privinţa intenţiei de a depune o candidatură comună la organizarea JO de vară din 2032, informează agenţia Yonhap, citată de Agerpres.

Cele două părţi au ajuns la un acord în acest sens în cursul negocierilor purtate în oraşul nord-coreean de frontieră Kaesong. După discuţii pe teme sportive desfăşurate în ultimele patru luni, cele două Corei au dat publicităţii un comunicat comun în care prezintă detalii legate de alte domenii de cooperare.

Coreea de Sud şi cea de Nord au anunţat, totodată, că intenţionează să formeze o echipe comună în vederea participării la Campionatul Mondial de handbal masculin de anul viitor.


De asemenea, cele două Corei au decis să formeze echipe unificate pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, şi să colaboreze cu CIO şi federaţiile internaţionale ale sporturilor olimpice de vară pentru realizarea acestui obiectiv.

„Nu am decis deocamdată disciplinele sportive în care intenţionăm să formăm echipe unificate. După ce le vom stabili, cu acordul organizaţiilor sportive şi ale sportivilor, cele două Corei vor discuta prima oară acest subiect cu federaţiile internaţionale”, a declarat viceministrul sud-coreean al sportului, Roh Tae-kang.

În cazul handbalului, demnitarul sud-coreean a precizat că Federaţia de specialitate de la Seul a ajuns deja la un acord cu Federaţia Internaţională de Handbal în privinţa formării unei echipe unificate a Coreei pentru Campionatul Mondial. Roh a adăugat că cele două state vor organiza antrenamente comune înaintea Mondialului masculin din luna ianuarie.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud şi-au exprimat pentru prima oară interesul în privinţa depunerii unei candidaturi comune la organizarea JO de vară din 2032 după întâlnirea care a avut loc pe 19 septembrie între preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong-un.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: